Nieuws Mechelen Stad Mechelen, Sport Vlaanderen en Provincie investeren in De Nekker

Stad Mechelen, Sport Vlaanderen en Provincie investeren in De Nekker

Stad Mechelen, Sport Vlaanderen en Provincie investeren in De Nekker

MECHELEN – De atletiekpiste op het Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker in Mechelen is vernieuwd. Al 4 jaar was de bestaande piste afgekeurd voor competitiewedstrijden. Dankzij een investering van Sport Vlaanderen, Provincie Antwerpen, Stad Mechelen en Regionale Atletiekverenigingen Mechelen (RAM) is dat nu opnieuw mogelijk.

Gedeputeerde Jan De Haes zag alvast dat het goed was. “Na 9 maanden renovatiewerken kunnen we eindelijk het resultaat zien. Dat de atletiekpiste van 6 naar 8 banen is gegaan, biedt vele mogelijkheden. Zo komt onze piste in aanmerking om internationale competitiewedstrijden te organiseren.”

Mechels schepen voor Sport en Jeugd Abdrahman Labsir is trots op deze realisatie waarmee talentontwikkeling en sportbeleving in het sport- en atletieklandschap naar een hoger niveau kan getild worden.

De atletiekpiste is van 6 naar 8 banen uitgebreid om te voldoen aan de voorwaarden van de internationale competitiewedstrijden. Daarnaast is er ook aan de veelzijdigheid van de atletieksport gedacht. Zo is er een speerwerpstand, een werpstand (voor discuswerpen en hamerslingeren) binnen de piste en zelfs een oefenwerpstand buiten de piste.

De renovatie heeft een totale kostprijs van 1.125.337 euro. Stad Mechelen draagt 361.980 euro bij en prefinanciert 221.830 euro voor RAM. De bijdrage van de provincie in het renovatieproject bedraagt 361.980 euro. Daarnaast bedraagt de subsidie van IVA Sport Vlaanderen een bedrag van 179.547 euro, waardoor het project een extra duwtje in de rug kreeg.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Heist-op-den-Berg
Heist-op-den-Berg

Heist-op-den-Berg zoekt centrummanager

HEIST-OP-DEN-BERG - De gemeente Heist-op-den-Berg is op zoek naar een centrummanager. Die moet de handelskern uitbouwen tot een aantrekkelijke locatie. Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.