cateringawards Foto: Gault&Millau

Stefaan Urkens (Silverspoon Exclusive Catering) pakt brons bij Gault & Millau

Chef Stefaan Urkens van cateringbedrijf Silverspoon uit Schelle behaalde de derde plaats in de Gault&Millau wedstrijd voor cateraars. De gouden medaille was weggelegd voor chef Han Smits van Gastronomie Nicolas in het Kempense Beerse.

Voor de wedstrijd maakte Urkens een traag gegaarde zeetongfilet klaar, met artisjok barigoule opgebonden als stempel en een crunch van garnalen en tuille van prei en preipoeder. Het gerecht wordt door de restaurantgids omschreven als "een onderdompeling in een wereld van smaken, texturen en visuele prikkels".

De wedstrijd voor cateraars werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Acht cateringchefs namen het tegen elkaar op in de keukens van Hotelschool Ter Groene Poorte. Met de wedstrijd wil Gault&Millau de discipline van event catering meer in de schrijnwerpers zetten.

De gerechten werden beoordeeld door een zeskoppige jury van experten, waaronder onder andere Gault&Millau-CEO Marc Declerck, Johan Mergaert van het directiecomité van de restaurantgids en topchefs Rudi Van Beylen van Hof ten Damme en Pietre Lonneville van Atelier Tête Pressée. In de keuken werden de cateraars zelf beoordeeld door culinair expert Willem Asaert en Gault&Millau afgevaardigde Lore Peeters.