Heethoofd-burger Gilles De Beule en Nathan Gryp van Brouwerij 9900, medezaakvoerder Thomas Haeck van het Torenhof, slagers Jarne De Clerck en David Hellinckx van Carrefour Market en chef-kok Laura Verfaillie. Foto: mwm

Horecazaak, brouwerij en supermarkt slaan de handen in elkaar voor ‘Heethoofd-burger’

Liefhebbers van bier en burgers in Eeklo kunnen sinds kort genieten van de ‘Heethoofd-burger’. Het gerecht is het resultaat van een samenwerking tussen café-brasserie Torenhof, Brouwerij 9900 en Carrefour Market Eeklo.

Laura Verfaillie (24), de chef-kok van café-brasserie en feestzaal Torenhof, maakte met vlees van Carrefour Market Eeklo een bijzondere burger. “We serveren onze Heethoofd-burger tussen een lekker broodje met zelfgemaakte mosterdsaus, rode uitjes, gekaramelliseerde spekjes en groene en witte asperges”, klinkt het.

“De burger op basis van Heethoofd-bier bestaat uit een mengeling van runds- en varkensvlees en wordt op smaak gebracht met een kruidenmengeling die aansluit bij het karakter van het bier”, vullen slagers David Hellinckx (43) en Jarne De Clerck (34) van Carrefour Market Eeklo aan.

De Smakelijke Heethoofd-burger. Foto: Michel Wijne

“We besloten om er meteen een menu van te maken”, zegt medezaakvoerder van het Torenhof Thomas Haeck. “Zo serveren we de burger met een Heethoofd-biertje van Brouwerij 9900 en voegden we er als dessert ook een sabayon met toets van het bier aan toe.”

Gilles De Beule (28) en Nathan Gryp (31) van brouwerij 9900 kwamen het burgermenu alvast eens proeven. “Het zoethout en de subtiele karameltoets van ons bier passen heel goed bij het vlees van de burger, de spekjes, frisse asperges en pittige mosterdsaus”, klinkt het bij de brouwers.

Brouwers Gilles De Beule en Nathan Gryp proeven de sabayon met toets van Heethoofd-bier. “Heel geslaagd”, klonk het eensgezind. Foto: mwm