Nieuws Mechelen Tweedehands geboortelijst Mic Mac Minuscule ook in Mechelen actief

Tweedehands geboortelijst Mic Mac Minuscule ook in Mechelen actief

Tweedehands geboortelijst Mic Mac Minuscule ook in Mechelen actief

MECHELEN – Mic Mac Minuscule stelt geboortelijsten met preloved en upcycled kinderspullen samen voor ouders die fan zijn van hip, tweedehands en eco, maar geen zin of tijd hebben om zelf alles bij elkaar te snuisteren. Mic Mac Minuscule startte begin 2017 in Gent, maar heeft ondertussen vijfentwintig Mic Mac Madammen en Meneren. In Mechelen is Isabel Van Bergen actief als Mic Mac Madam.

Mic Mac Minuscule heeft sinds zijn oprichting al meer dan 100.000 gebruikte babyspullen van de vuilnisbelt gered en opnieuw in omloop gebracht. Daarmee werd in totaal al 3.400 ton CO2 bespaard. En het bewustzijn bij jonge ouders groeit, want vandaag is al één op de honderd geboortelijsten in Vlaanderen en Brussel tweedehands. Mic Mac Minuscule maakt deel uit van start-up accelerator Start it @KBC.

Ondernemerskoppel Jona Mukabalisa en Gert Linthout bedacht met Mic Mac Minuscule een vernieuwend en schaalbaar concept om babyspullen een tweede leven te geven én om misverstanden onder jonge ouders uit de weg te ruimen.

Jona en Gert vonden daarom de tweedehands geboortelijst uit, met kwaliteitsvolle en gepimpte babyspullen. Eetstoelen of commodes krijgen een nieuw laagje verf. Mooie, handige producten uit tweedehands textiel zoals opbergmanden, slabben en speeltipi’s vinden een nieuwe plek. En bij een upcyclingproject in samenwerking met illustrator Eva Mouton werden zelfs kleine restjes badstof verwerkt tot kleurrijke, herbruikbare wattenschijfjes.

Vandaag kunnen toekomstige ouders terecht bij Mic Mac Madammen en Meneren op 25 locaties in Brussel en Vlaanderen. Allemaal zelf ouders, die eerlijk en persoonlijk advies geven zonder je dingen aan te praten die je eigenlijk niet nodig hebt. Vanuit hun eigen ervaring helpen ze nieuwe ouders van A tot Z bij het samenstellen van hun babyuitzet.

“Mic Mac Minuscule kiest resoluut voor een andere, duurzame en sociaal verantwoorde weg. We geven de gebruikte spullen van ouders met jonge kinderen een nieuw leven op de geboortelijst van toekomstige ouders. Onze lokale Mic Mac Madammen en -Meneren controleren elk artikel grondig en stellen een babyuitzet samen die past bij de persoonlijke stijl van de ouders. Al die artikelen komen op een online cadeaulijst. Zo geef je familie en vrienden de kans een duurzaam cadeautje voor een zacht prijsje te schenken. Ouders-in-spe kunnen bovendien 10% van de lijstwaarde aan een goed doel naar keuze schenken. Iedereen kan dus op een eenvoudige manier een verschil maken“, legt co-founder Jona Mukabalisa uit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.