Nieuws Oost-Vlaanderen Het leven van de start-ups na The Birdhouse: MusiCasa

Het leven van de start-ups na The Birdhouse: MusiCasa

Het leven van de start-ups na The Birdhouse: MusiCasa

KNESSELARE – Hoe zou het de leden van The Birdhouse, die het veilige nest van de Gentse start-up accelerator reeds enige tijd geleden verlieten, nog vergaan? Ik zocht ze op en vroeg het hen. Andy De Greve (33), raakte in zijn tienerjaren gepassioneerd door muziekproductie. Drie jaar geleden richtte hij MusiCasa op, een instituut dat opleidingen voorziet in opname en productie van muziek voor muzikanten, dj’s en producers in spe.

MusiCasa startte in 2014 in het Oost-Vlaamse dorp Knesselare, nabij Aalter, maar is intussen over de hele Benelux actief. In maart volgend jaar opent de 8ste school haar deuren. MusiCasa biedt opleidingen aan volledig gericht op een carrière in de muziekwereld. Van professionele muziekproducer tot dj. Op een halfjaar tijd leer je alle kneepjes van het vak.

“Momenteel werken we met een team van 21 freelance docenten verspreid over 4 verschillende locaties: Knesselare, Brussel, Antwerpen en Amsterdam. Jaarlijks hebben we ongeveer 400 inschrijvingen. Dit zijn zowel jongvolwassenen vanaf 16 jaar als 50-plussers”, vertelt Andy.

Klankbord

Een jaar geleden nam Andy De Greve deel aan het begeleidingstraject van The Birdhouse, hoewel MusiCasa op dat moment niet meer echt een start-up te noemen was. “Ik had het gevoel dat ik een goed plan had, maar ik kon dit met niemand aftoetsen. The Birdhouse bood mij eindelijk een klankbord voor al mijn vragen en de bevestiging waar ik naar op zoek was. Daarnaast waren vooral het netwerk en de link naar de bank en investeerders een hele grote meerwaarde.”

4 nieuwe locaties

Andy blijft uitbreiden met zijn geslaagd concept. Zo worden er in maart 2019 vier nieuwe locaties opgestart. “Vanaf dan zal het ook mogelijk zijn om onze opleidingen te volgen in Kortrijk, Rotterdam, Arnhem en Groningen. Tegen september volgend jaar willen we uiteindelijk ook echt internationaal gaan en uitbreiden naar Frankrijk, Duitsland, Spanje, enzovoort”, aldus een ambitieuze Andy.

Opstapje naar professionele carrière

Bij MusiCasa krijg je les van ervaren professionals uit de sector. Je mag er werken met de meest geavanceerde apparatuur en lesgevers zijn ook steeds op de hoogte van de nieuwste trends binnen de muziekwereld. Andy: “Ten slotte beschikt MusiCasa over een groot netwerk van opnamestudio’s en platenlabels waar onze studenten mee in contact komen. Dit is een enorme meerwaarde voor het vinden van een job binnen de sector en kan het nodige opstapje betekenen voor een professionele carrière als muziekproducer of dj.”

Ben jij ook klaar om je start-up of scale-up naar een volgend stadium te brengen? Meld je dan aan voor het acceleratorprogramma van The Birdhouse!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.