Nieuws Oost-Vlaanderen Jan Lagast en Maura Declercq-Mindrila starten wereldwijd netwerk op voor impact investeerders

Jan Lagast en Maura Declercq-Mindrila starten wereldwijd netwerk op voor impact investeerders

Jan Lagast en Maura Declercq-Mindrila starten wereldwijd netwerk op voor impact investeerders

AALST – Twee Belgische serial entrepreneurs, onder wie de bekende Jan Lagast, en een voormalige BBC- presentator starten samen de Global Impact Investor Community (afgekort GIIC) op. GIIC wil een internationaal netwerk zijn van investeerders, die op zoek zijn naar informatie en inspiratie over hoe ze impact en purpose kunnen integreren in hun investeringsactiviteiten.

Tijdens wekelijkse clubhouse debatten en maandelijkse webinars komen medewerkers van holdings, fondsen, trusts en andere institutionele investeringsmaatschappijen, alsook private investeerders, business angels en bedrijfseigenaren meer te weten over de goeie kant van investeren in bedrijven.

Initiatiefnemer is de Europese dienstverlener ImpactBuilders van de dynamische ondernemer Jan Lagast, met kantoren in Aalst en Tallinn City. Zij voeren reeds enkele jaren gesprekken met investeerders over heel Europa. “We merkten dat veel investeerders vragen hebben over wat ze met ‘impact’ moeten,” vertelt founder Jan Lagast. “We merken dat velen hun investeringen en hun portefeuille relevanter zouden willen maken voor de samenleving, maar niet precies weten hoe. Dat bracht ons op het idee om een informatiebron voor ze te creëren.”

Community inspireert de hele wereld

De Vlaamse (Brabantse) Maura Declercq-Mindrila (zie foto) heeft dat idee vanuit haar kantoor in Madrid invulling gegeven: “Wekelijks brengen we een interessant panelgesprek in clubhouse”, zegt ze. “Vorige week ging het over impact investing in de metaverse. Volgende week bekijken we hoe bedrijfsculturen het succes van een M&A beïnvloeden.”

Als community lead helpt ze zorgen voor de invulling van inspirerende content, waarvoor ze sprekers en panelleden van over de hele wereld weet te strikken. “Vorige keer waren de deelnemers afkomstig uit 8 landen”, aldus Maura. “We hebben ook al concrete interesse vanuit Singapore en de East Coast om sprekers aan te leveren.”

Dat de GIIC ex-BBC presentator Jon Hammond kon strikken voor haar maandelijkse webinars onderstreept het internationale karakter van deze nieuwe community. “Elke week organiseren we clubhouse debatten, maar de ene week doen we dat om 12.30 uur om niet alleen Europese maar ook de Arabische en Aziatische investeerders te bereiken, en de andere week gaat de room open om 18.30 uur voor onze vrienden uit de VS”, aldus nog Maure. “Onze eerste clubhouse trok meteen de aandacht van meer dan 500 geïnteresseerden. Nauwelijks een week later tellen we op de website www.giic.earth bijna 100 leden en dagelijks komen er nieuwe aanvragen binnen. Tegen het einde van het jaar hopen we de kaap van 3000 leden te ronden.”

Investeerders, bedrijfseigenaren, funds, trusts en corporate ventures kunnen gratis lid worden via www.giic.earth

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.