Nieuws Oost-Vlaanderen Nieuwe eigenaar bevestigt editie van Gent Jazz in 2023

Nieuwe eigenaar bevestigt editie van Gent Jazz in 2023

ascal Van De Velde haalde Leonard Cohen in 2012 naar het Gentse Sint-Pietersplein. Foto fvv

Nieuwe eigenaar bevestigt editie van Gent Jazz in 2023

GENT – Er zal deze zomer een editie van Gent Jazz georganiseerd worden. Dat bevestigt de nieuwe eigenaar donderdag aan Belga.

Het zomerfestival ging eind vorig jaar failliet, maar drie weken geleden kocht organisator Greenhouse Talent de naam en andere rechten. Het personeel ging op in het bedrijf en gesprekken met partners werden opgestart.

Eigenaar Pascal Van de Velde bevestigt nu dat er voldoende garanties zijn om een editie in 2023 aan te kondigen. Waarschijnlijk vindt het festival plaats in de eerste twee weken van juli en op de vertrouwde Bijloke-site.

“Best denkbare scenario”

De stad Gent reageert donderdag dat de Bijlokesite principieel is toegezegd voor het evenement. Cultuurschepen Sami Souguir (Open vld) klinkt “verheugd dat Gent Jazz zo snel een doorstart kan maken. Dit is het best denkbare scenario voor onze stad en alle muziekliefhebbers.” Het zou gaan om dezelfde periode als vorige edities, dus tussen 5 en 16 juli.

Gent Jazz werd in 2002 voor het eerst georganiseerd onder de naam Blue Note Festival. Sinds 2008 is het onder de naam Gent Jazz Festival uitgegroeid tot een vaste waarde, die om en bij de 40.000 liefhebbers van jazz en populaire muziek aantrekt.  De editie van komende zomer wordt de 21ste editie van Gent Jazz.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.