Foto's: Julie Alloncius Foto's: Julie Alloncius

Out Of Office met Julie Alloncius: “Mijn advies aan starters? Als je wilt slagen, moet je durven”

Julie startte in 2020 met taasq, een bedrijf waarmee ze ondernemers helpt met administratie. Intussen richtte ze ook nog eens een vennootschap op en is ze voorzitter van UNIZO Maldegem. Julie is niet zo vaak out of office, maar wanneer ze dat wel is, spendeert ze het liefst tijd met haar gezin.

Ben je al op vakantie geweest dit jaar, Julie?

“Ik ben al drie jaar niet meer op vakantie geweest. Ik ben zelfstandige geworden in 2020, dus heb vanaf dan al mijn tijd aan mijn onderneming gespendeerd. Het eerste jaar heb ik administratieve diensten verleend. Vorige jaar heb ik een tweede vennootschap opgestart en kort daarna ben ik voorzitter geworden van UNIZO Maldegem. Een weekendje ging wel, maar voor reizen langer dan een paar dagen had ik echt geen tijd.”

Waar probeer je te ontspannen als je in België bent?

“Ik heb projecten die op weekbasis lopen bij klanten. Als een klant met verlof is, of het pas hen even niet, neem ik wel eens een sprokkeldagje. Dan spendeer ik vooral tijd met mijn gezin. Voor hobby’s heb ik eigenlijk ook niet echt de tijd gehad.”

Als je de tijd zou hebben voor een hobby of cursus, wat zou je dan nog willen doen?

“Ik ben recent begonnen met krachttraining. Eigenlijk is dat noodzakelijk om frustraties en stress te kunnen kanaliseren. Als ik nog een opleiding zou kunnen doen, kies ik voor financieel management.”

Heb je een levensmotto of een quote waar je echt achter staat?

“Doorzetten.”

“Buiten je comfort zone stappen is iets wat ik zelf ook heb gedaan”

Julie Alloncius

Heb je een advies aan ondernemers die net zijn gestart?

“Neem het risico. Als je wilt slagen, moet je af en toe wel durven. Buiten je comfort zone stappen is iets wat ik zelf ook heb gedaan. Ik ben in zee gegaan met iemand die ik amper zes maanden kende, dus dat was een risico. Ondertussen hebben we samen een vennootschap opgericht en zijn we ook van plan om samen een IT-bedrijf over te nemen. Ik kan wel concluderen dat dat heel goed is uitgedraaid.”

Waar geef jij graag geld aan uit?

“Aan kleren en schoenen (lacht). Ik koop vooral online. ZEB is mijn go to als fysieke winkel. Handig ook, een plek waar ze heel veel merken aanbieden.”

Voor wie neem jij om 3u ’s nachts je telefoon op?

“Voor mensen uit mijn dicht netwerk, familie en vrienden.”

Naar wat zap je op tv?

“Ik kijk eigenlijk vooral naar films en series op Netflix. Een documentaire kan dan ook weer een leuke afwisseling zijn.”

Is er een droom die je nog wilt verwezenlijken?

“Op vlak van carrière is het echt mijn doel om de vennootschap van de grond te krijgen. Ik zou op termijn graag tien mensen in dienst willen hebben. Dat is nu mijn grote doelstelling.”

Lees ook: Out Of Office met Sarah Parent van Go Forest: “Ik kijk op naar ondernemers die veerkrachtig zijn, ik vind dat een sterke eigenschap”

Wat is het laatste jaar je beste aankoop geweest?

“Mijn nieuwe laptop. De vorige was extreem traag, dus dit werkt wel beter.”

Als je nog een week te leven had, wat zou je dan allemaal gaan doen?

“Ik zou stoppen met werken, elk mogelijk feestje meepikken en heel veel op reis gaan. Iets gevaarlijk doen zit er dan ook wel in, zoals uit een vliegtuig springen.”

Met welke ondernemer uit je netwerk moet je dringend nog eens een koffietje gaan drinken?

“We hebben in de bestuursgroep iemand die een ERP pakket ontwikkelt. Dat sluit aan bij wat ik doe met mijn vennootschap. We gaan een samenwerking opstarten waarbij ik die software pakketten ga implementeren. Met hem nog meer connecteren en er dieper op in gaan, lijkt met wel interessant.”

Lees je?

“Ik zal niet snel een roman vastpakken, want ik lees eigenlijk vooral managementboeken. De boeken die eigenlijk aansluiten bij mijn branche. Getting Things Done vond ik echt een heel goed boek. Van The Personal MBA heb ik ook echt heel hard genoten.”

Wie zou je casten voor de film van je leven?

“Dan zou ik gaan voor Liam Neeson. Ik ben vooral fan van hem omwille van de personages die hij altijd speelt. Er is ook iets met zijn stem, zijn manier van spreken, waar ik een warm gevoel bij heb. Eigenlijk is hij een beetje een leuk vaderfiguur.”