Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: wearecreative geeft jongeren kansen

Starter van de week: wearecreative geeft jongeren kansen

Starter van de week: wearecreative geeft jongeren kansen

AALTER – Jonge mensen kansen geven in een technische en creatieve omgeving. Die context vormde de basis van waaruit wearecreative is gegroeid. De ontwikkeling van een facturatieprogramma op maat voor Alleklusjes.be zorgde voor de oprichting van waerecreative. Maar de onderneming doet nog veel meer dan alleen IT-ondersteuning. 

Nathan Verstraelen is een leergierige student die bij Alleklusjes.be, het bedrijf van Ben Mauws dat werkelijk alle klusjes doet, aan de slag was. “Ik was zo gemotiveerd dat ik meer wilde werken, maar dat gaat zomaar niet als student. Daarom hebben we een vennootschap opgericht waar ik kansen krijg om mij te ontplooien in IT-ondersteuning”, aldus student-ondernemer Nathan Verstraelen.

“Ook voor mij als ondernemer is dit een boeiende stimulans”, vult Ben Mauws aan. “Als hij na zijn studies verder deze richting uit wil, dan heeft hij een basis om op verder te houden. Bovendien haal ik er veel energie uit om jongeren de vrijheid te bieden om in een welbepaald kader hun talent te ontwikkelen.”

Technisch, creatief en maatschappelijk

In eerste instantie pakt wearecreative het technische IT-luik van kleine bedrijven aan, maar op termijn moet er ook een creatieve kwinkslag komen. “In de komende maanden zoeken we jonge ondernemers of studenten die zich bij ons willen aansluiten”, vertelt Nathan Verstraelen. “We richten ons daarbij niet alleen op informatici. De bedoeling is om dit bedrijf te vullen met frisse inzichten. Zo willen we bedrijven creatief te hulp schieten om hun business aantrekkelijk te maken voor een jong publiek. Dat doen we door out of the box te denken.”

Verder is het creëren van maatschappelijk bewustzijn een belangrijke waarde binnen het bedrijf. “Zo hebben we onder meer rechtsrijdenhelpt.be opgestart. Een ludieke actie waarmee we mensen toch willen sensibiliseren. We zijn er namelijk van overtuigd dat je als onderneming ook dat soort zaken moet doen”, besluit Ben Mauws.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinoostvlaanderen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.