Nieuws Oost-Vlaanderen Startups.be is betrokken bij prestigieuze wedstrijd om retailinnovatie te steunen

Startups.be is betrokken bij prestigieuze wedstrijd om retailinnovatie te steunen

Startups.be is betrokken bij prestigieuze wedstrijd om retailinnovatie te steunen

profielfotoHighCo uit Asse lanceert de eerste Belgische wedstrijd voor innovatieve startups in de retailsector. Ook startups.be, onder leiding van Karen Boers (foto) van de bvba Boers & Peusens uit Merelbeke is nauw bij de organisatie betrokken. De digitalisering van onze economie gaat razendsnel en het vermogen om te innoveren wordt ook steeds belangrijker voor retailers. Daarom wordt dus voor de eerste keer de First Awards, georganiseerd, een wedstrijd voor innovatieve startups met een digitaal project in de retailsector.

“Het doel is om de innovatie in de retailsector aan te moedigen en bij te dragen tot het dynamisme in die sector”, zegt Karen Boers. “De uiteindelijke laureaten zullen niet alleen kunnen rekenen op een financiering van 80.000 euro, maar ook op een werkplek in de gebouwen van HighCo Benelux in Asse. Daarnaast krijgen ze een grote zichtbaarheid bij de grote spelers uit de sector en zullen ze kennis maken met meer dan driehonderd professionals uit de groothandel.”
De laureaten worden gekozen door een jury die is samengesteld uit mensen met de nodige expertise in de retailsector, digitale innovatie of start-ups.
Geïnteresseerde start-ups kunnen zich tot 16 juni inschrijven voor de wedstrijd via http://first-awards.highco.be.
Op 24 juni worden de twaalf dossiers bekendgemaakt die naar de finale mogen.  Op 6 september kunnen de twaalf deelnemende projecten zich voorstellen aan de jury en op 13 oktober is er de grote finale tijdens het HighCo-event Phygital Insight 2016.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.