Nieuws Oost-Vlaanderen Subsidies moeten leerlingen beter voorbereiden op de arbeidsmarkt

Subsidies moeten leerlingen beter voorbereiden op de arbeidsmarkt

Subsidies moeten leerlingen beter voorbereiden op de arbeidsmarkt

OOST-VLAANDEREN – In Oost-Vlaanderen daalt het aantal leerlingen dat zonder diploma de schoolbanken verlaat. Toch verloopt de aansluiting op de arbeidsmarkt nog steeds erg moeilijk voor 10% van de Oost-Vlaamse leerlingen. De Provincie Oost-Vlaanderen ondersteunt scholen met projectsubsidies om leerlingen beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Ze kent aan 37 projecten een totale subsidie toe van 344 455 euro.

Het gaat om scholen van de verschillende netten en verspreid over heel Oost-Vlaanderen. In ongeveer de helft van de projecten werken de scholen intensief samen met externe deskundige organisaties, hogescholen of lokale besturen. Er zijn projecten voor basisscholen en secundaire scholen, voor gewoon en buitengewoon onderwijs, voor voltijds en deeltijds onderwijs.

“De Provincie wil met deze subsidies vooral de leerlingen ondersteunen die minder kansen hebben om een diploma of een andere kwalificatie te halen. Gedurende drie schooljaren kunnen scholen vernieuwende methodieken uitproberen en het schoolteam sterker maken. Deze subsidie daagt de scholen ook uit om netoverstijgend samen te werken en geslaagde ervaringen te delen met andere scholen uit de provincie”, aldus Gedeputeerde Peter Hertog, bevoegd voor onderwijs.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.