Foto: if Foto: if

Twee restaurants onder één dak: “Ons vertrouwde adres blijft, maar we breiden uit met een nieuw restaurant”

In Deurle kan je vanaf nu naar twee verschillende restaurants, in hetzelfde pand. Van zaterdag tot dinsdag kan je terecht in het bekende restaurant Deboeveries. Maar van dinsdag tot vrijdag is het vanaf nu aan restaurant Alter Ego.

Al zo’n 18 jaar is restaurant Deboeveries aan de Vierschaar in Deurle een adresje voor wie eens klassiek wil gaan tafelen. Tijdens de sluitingsdagen hangt er echter het nieuwe bordje Alter Ego boven de deuren voor een andere culinaire ervaring.

“We speelden reeds enkele jaren met het idee om tijdens de sluitingsdagen van Deboeveries een andere formule toe te passen”, zegt zaakvoerder Bert Deboeverie. “Toen begin dit jaar verantwoordelijke Hélène mee op de kar sprong was de beslissing vlug genomen. Het vertrouwde adres blijft dus, maar met een nieuw restaurant.”

“Deboeveries blijft gewoon open zoals de voorbije 18 jaar van zaterdagavond tot dinsdagmiddag. Enkel onze Noordzeetong op vrijdagmiddag zwemt over naar Alter Ego. Dat zal open zijn van dinsdagavond tot vrijdagavond.”

Klassiekers

Buiten de evidente openingsuren, wat zal het verschil zijn tussen beide restaurants? “In Alter Ego werken we ’s middags met een lunchformule die naar wens en beschikbare tijd uitbreidbaar is. Daarnaast zal er keuze zijn uit verschillende klassieke, maar ook minder klassieke gerechten.”

“Zo zal er steeds een Oosterse bereiding zijn en ook de vegetariërs vergeten we niet. Denk aan bruschetta, toast champignon, tartaar van tonijn, lekkere vol-au-vent of Thaise curry. Op vrijdagmiddag serveren we lekker en betaalbare Noordzeetong met verse frietjes en een gratis garnaalkroketje.”

Personeel

Lukte het om personeel te vinden? “We kunnen rekenen op een door de jaren heen opgebouwde groep van gemotiveerde mensen. Ook het wekelijks verlengde vrije weekend bleek een pluspunt om nieuwe mensen aan te trekken.”

“Dit maakt dat we op vandaag bijna voltallig zijn. De proefavond viel alvast reuze mee. De mensen waren zeer enthousiast. Ook hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om het voltallige team met elkaar te laten kennismaken. Het is voor ons zeer belangrijk dat de groep goed aan elkaar hangt”, besluit de zaakvoerder.