Nieuws Vlaams Brabant Afhaalbomma vriest activiteiten in: “mes kraakt stilaan tussen onze ribben”

Afhaalbomma vriest activiteiten in: “mes kraakt stilaan tussen onze ribben”

Hans Meus van De Gempemolen en Don Petrol.

Afhaalbomma vriest activiteiten in: “mes kraakt stilaan tussen onze ribben”

TIELT-WINGE – De Afhaalbomma, de takeawayservice van brasserie De Gempemolen in Tielt-Winge, stopt met onmiddellijke ingang haar afhaalactiviteiten. “We voelen stilaan het mes kraken tussen onze ribben”, zegt zaakvoerder Hans Meus. 

Niet minder dan 100 dagen is het “normale” horecaleven gesloten. Heel wat ondernemers in die zwaar getroffen sector veranderden het geweer van schouder en startten met afhaalconcepten. Brasserie De Gempemolen in Tielt-Winge greep snel die reddingsboei. “De Gempemolen was aan het begin van de eerste lockdown bij de eersten om te schakelen en een afhaalconcept uit te werken”, zegt zaakvoerder Hans Meus. “En dat was goed. De Afhaalbomma heeft haar strepen toen zeker verdiend maar na al die maanden voelen we ook wel aan dat er minder een beroep wordt gedaan op haar diensten, en da’s ergens begrijpelijk. Er is een overaanbod aan take away. En op dat moment is onze grootste troef, onze gezellige ligging in het “groen”, meteen ook onze grootste handicap.”

Vaste kosten lopen door

Intussen lopen de vaste kosten gewoon door. “We voelen het mes stilaan kraken tussen de ribben. Heel veel langer kunnen we deze situatie niet volhouden. Maar het moet.  Het is niet altijd even makkelijk om positief te blijven, al zijn we er als team wel van overtuigd dat dat de enige manier is om ermee om te gaan. Veel mensen schreeuwen moord en brand, maar dat heeft volgens ons geen zin en het brengt geen positieve noten op de spreekwoordelijke balk”, zegt Hans.

Tijdelijke stopzetting  

Toch moeten er soms knopen doorgehakt worden. “Daarom hebben we de voorbije dagen de nodige berekeningen gemaakt. We zijn tot het besluit gekomen dat we alle activiteiten van De Gempemolen bevriezen tot op het moment dat er opnieuw op een deftige manier kan gewerkt worden. We gokken op het voorjaar, en alles wat vroeger is, is gewonnen”, besluit Meus.

Don Petrol 

Meus is ook medezaakvoerder van resto Don Petrol. Ook daar is vorige week de beslissing genomen om de takeawayactiviteiten stop te zetten. De zaak zal pas heropenen wanneer er opnieuw normaal kan gewerkt worden.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haacht, Hoegaarden
Haacht

2 falingen

HOEGAARDEN/HAACHT - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft een holding en een bedrijf failliet verklaard.  Lees meer

Dilbeek, Etterbeek
Dilbeek

Horecazaak, bouwbedrijf en arts in faling

HOEILAART/ZEMST/LEUVEN/HALLE/DILBEEK/ETTERBEEK/WEMMEL - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben een reeks bedrijven en eenmanszaken failliet verklaard.  Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Meise
Meise

Stephex Group koopt manège

MEISE - Het Meisese paardenbedrijf Stephex Group van Stephan Conter heeft manège Saint-Hubert in het Antwerpse Kapellen overgenomen. Conter wil… Lees meer