Nieuws Vlaams-Brabant Broer en zus uit Dilbeek scoren met mini-pizzeria

Broer en zus uit Dilbeek scoren met mini-pizzeria

Foto jvi

Broer en zus uit Dilbeek scoren met mini-pizzeria

DILBEEK – Dag en nacht binnen de drie à vier minuten van een ovenverse pizza kunnen genieten. Dankzij de automaat van Deborah Rojas Castro (30) en haar broer Jonathan (34) is het in Dilbeek weldra mogelijk.

Snel een blikje frisdrank, pakje chips, zak aardappelen, of een bos bloemen uit een automaat halen, is al lang een makkelijke gewoonte waarbij we niet op openingsuren hoeven te letten.

In het rijtje van dag en nacht beschikbare producten voegen ze in Dilbeek weldra ook ovenverse pizza toe. Daar zorgt de opvallende machine van Deborah Rojas Castro (30) en haar broer Jonathan (34) voor. Hun mini-pizzeria ‘RC Pizza’ kreeg recent een plekje in de stationsbuurt van Dilbeek.

“Het is de bedoeling onze automaat nog deze maand op te starten”, zegt de Dilbeekse Deborah Rojas Castro. “We wachten enkel nog op een verbinding voor onze betaalterminal. Van zodra die in orde is, gaan we er voor.”

Vanaf dan zal de koelruimte van de automaat bij regelmaat van de klok opgevuld worden met bijna honderd pizza’s. “96 om exact te zijn. Stuk voor stuk ambachtelijk gemaakt in ons atelier in Schepdaal. We werken zo veel mogelijk met lokale producten en zonder conserveermiddelen”, zegt Deborah fier. “Helemaal zijn we er nog niet uit, maar we denken op te starten met 5 of 6 verschillende soorten.”

Concurrenten

Over de locatie van de automaat werd grondig nagedacht. “De locatiebepaling gebeurde in samenwerking met de gemeente Dilbeek”, zegt Deborah. “Zo was het onder meer belangrijk dat er geen concurrerende pizzeria in de nabije omgeving is, en dat is in de stationsbuurt al even niet meer het geval. Deze plek is verder ook ideaal qua bewoning en ook passage, met onder meer het station en bushaltes vlak bij.”

“Een bijkomende interessante troef is dat onze automaat allicht niet veel veiliger kon staan, zo vlak naast het politiebureau van Dilbeek.”

Middenweg

De naam op de automaat ‘Pizza RC’ verwijst naar de afkorting van de achternaam van Deborah en Jonathan: Rojas Castro. “Dat we dit samen doen is helemaal niet toevallig”, zegt Deborah. “Mijn broer en ik hebben als studenten altijd in de horeca gewerkt, gaande van gastronomische restaurants tot snackbars. Het fysieke werk dat we voorgeschoteld kregen, was voor ons een welgekomen afwisseling tijdens het studeren.”

“Met met ons diploma op zak vonden we vervolgens een leuke bureaujob. Toch bleef het intussen bij ons beiden heel hard kriebelen om naast die job ook nog iets te ondernemen in de horecawereld. In die optiek is deze pizza-automaat voor ons de perfecte middenweg.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.