Nieuws Vlaams-Brabant De ridders in de keuken komen naar Leuven

De ridders in de keuken komen naar Leuven

De ridders in de keuken komen naar Leuven

ridderskeukenCavalieri in Cucina, het succesvol initiatief van kookworkshops voor ondernemers in Limburg, rolt uit naar Vlaams-Brabant. De ridders in de keuken komen eind maart naar Leuven. “In een wel heel toepasselijke setting: de zaal van de oude abdij van Sint-Geertrui”, zegt initiatiefnemer Luc Vannitsen.

Wat begon als een ludiek tijdverdrijf voor een groepje van een dozijn ondernemers, groeide uit tot een uniek initiatief: een kookclubje en een netwerkconcept onder één dak. Cavalieri in Cucina werd in 2012 in Limburg opgericht. “Een keer per maand komen we samen om onder leiding van een chef-kok een menu uit de Italiaanse keuken klaar te stomen”, zegt stichter Luc Vannitsen.

De formule wordt op 22 maart uitgerold naar Vlaams-Brabant. “We zijn ervan overtuigd dat het concept ook in Leuven zal aanslaan. De ideale locatie hebben we al. We zoeken nog dertien van de zeventien zelfstandige ondernemers om mee te starten. Ons uitgangspunt is een deelnemer per sector. Dus één fotograaf, één boekhouder en noem maar op. De zelfstandigen krijgen branche-exclusiviteit.”

Tijdens de sessies gaat het er losjes aan toe, bepaald niet schools. “Het doel is vierledig: opleiding in koken, kennisoverdracht door een gastspreker, ons amuseren en tot slot een zakelijk netwerk uitbouwen.” Dat laatste is een overdonderend succes, zoals mag blijken uit het cijfermateriaal dat Vannitsen via een bevraging bij de leden verzamelde voor de inmiddels drie kookclubjes in Limburg.

“Het zakencijfer voor en door elkaar bedraagt 1.850.000 euro. De besparing door kennisoverdracht tussen de zakenlui loopt op tot ruim 100.000 euro. We hebben de formule in een Syntra-opleiding ondergebracht. Als je op het einde van de eerste sessie beslist om in te stappen betaal je een deel van de lessen (128 euro) met de kmo-portefeuille. Het bedrag is honderd procent fiscaal aftrekbaar.” Het lidmaatschap kost 55 euro per jaar.

Info en inschrijvingen op info@cavalieriincucina.be en 089-86.08.88.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.