Nieuws Vlaams Brabant Eddy Merckx Cycles wil het roer omgooien

Eddy Merckx Cycles wil het roer omgooien

Eddy Merckx Cycles wil het roer omgooien

In de fietsenwinkels en bij de wielertoeristen merk je er niets van maar fietsenfabrikant Eddy Merckx Cycles ging vorig jaar opnieuw serieus in het rood. Het fietsenbedrijf uit Zellik (Asse) verandert voor de vierde keer in drie jaar tijd van topman. Bart Van Muylder, rechterhand van eigenaar Jan Toye, moet orde op zaken stellen.

Eddy Merckx Cycles liet in het jongste boekjaar, dat liep van september 2015 tot einde augustus 2016, slechte cijfers optekenen. De dochter van holding Diepensteyn boekte een nettoverlies van bijna 6 miljoen euro. Het overgedragen verlies van de fietsenmaker klimt daarmee naar meer dan 17 miljoen euro.

De onderneming kreeg met Bart Van Muylder een nieuwe topman. Hij wordt omschreven als de persoonlijke secretaris van Jan Toye en een  loyale medewerker.

Met Van Muylder komt de vierde topman in minder dan drie jaar aan het roer. In de lente van 2014 verliet ceo Kurt Moons de onderneming. Zijn opvolger werd Rob Beset. De Nederlander werd vorig najaar business development manager. De nieuwe ceo werd toen Tom Van Cauwenberghe, maar hij verdween al snel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.