Nieuws Vlaams-Brabant Familiale hoevestokerij pakt goud met Wild Adam

Familiale hoevestokerij pakt goud met Wild Adam

Manu en Sofie De Cort van De Cort Distillery. Credit; De Cort Distillery.

Familiale hoevestokerij pakt goud met Wild Adam

PEPINGEN/HALLE – De Cort Distillery uit Pepingen heeft een mooie erkenning behaald tijdens de Brussels Beer Challenge 2021. In de categorie ‘Hybrid Specialty Beer’ behaalde de stokerij goud met Wild Adam, een blend van 50% appelcider en 50% lambiek. Andy De Brouwer, Maître d’hôtel van restaurant Les Eleveurs in Halle, werkte mee aan de totstandkoming van de drank. 

Het is de tweede keer dit jaar dat de hoevestokerij uit Pepingen in de prijzen valt. Na vier gouden medailles en een zilveren plak afgelopen zomer tijdens de World Spirits Trophy 2021, één van de belangrijkste wedstrijden voor sterke dranken ter wereld, pakte de familie De Cort deze week goud op de Brussels Beer Challenge 2021 met hun Wild Adam.

Wild Adam 

“Wild Adam wordt gekenmerkt door wilde geuren van de spontane vergisting, verfrissende appelzuren. Dankzij een tweede vergisting op fles won deze hybride drank aan complexiteit. Wild Adam werd niet gedegorgeerd, waardoor hij zal blijven evolueren. Voor een natuurlijke smaakbeleving zet je de fles best even op zijn kop”, zegt Manu De Cort van De Cort Distillery. Andy De Brouwer, Maître d’hôtel van restaurant Les Eleveurs in Halle, werkte mee aan de totstandkoming van de drank.

Brussels Beer Challenge 

De Brussels Beer Challenge werd voor het eerst georganiseerd in 2012. Dit jaar namen meer dan 1.800 bieren deel aan deze internationale wedstrijd. Ze werden ingedeeld in 64 categorieën op basis van hun herkomst, specificiteit en stijl. Gedurende drie dagen werden ze blind geproefd door een jury van 75 internationaal gereputeerde bierexperts. Op het einde van de drie degustatiedagen worden de beste bieren in elke categorie beloond met een gouden, zilveren of bronzen award.

De Cort Distillery 

De Cort Distillery, voorheen gekend onder de naam Ground Control, werd opgericht door Manu en Sofie De Cort. In het voorjaar van 2015 brachten ze de eerste flessen op de markt. Eind 2019 investeerde het echtpaar in twee nagelnieuwe koperen Holstein-ketels. Naast een kleinere distilleerketel van 600 liter met rectificeerkolom, staat in de stokerij nu ook een imposante koperen alambiek van maar liefst 5.000 liter met een 7-meter hoge kolom. Inmiddels stapte ook hun 22-jarige zoon Arthur in de familieonderneming. Naast jenever, gin, vodka en applebrandy produceert Distillery De Cort ook pastis, op hout gerijpte beer brandy’s en niet-alcoholische kruidendistillaten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Starter van de week: VIKI

AARSCHOT -  In Aarschot is het bedrijf VIKI van start gegaan. Het virtuele restaurantconcept van ondernemer Alexander Coumnas is onze… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.