Nieuws Vlaams Brabant Harol draait weldra 100% op groene stroom

Harol draait weldra 100% op groene stroom

Harol draait weldra 100% op groene stroom

DIEST – De nieuwe windturbine, die Aspiravi gebouwd heeft in de industriezone  Diest Webbekom, start binnenkort met de productie van groene stroom. Momenteel worden de nodige elektrische werken uitgevoerd en alles nauwkeurig afgesteld. Na de indienststelling zal Harol 100% op groene stroom draaien. 

De windturbine op het bedrijventerrein van Harol – producent van duurzame oplossingen – zal niet enkel lokaal groene stroom produceren maar ook een bijdrage leveren aan de vele klimaatdoelstellingen. Ook omwonenden kunnen mee investeren en bijdragen aan een duurzame toekomst. Jaarlijks zal de nieuwe windturbine in Diest zo’n 3.600 ton CO2 -uitstoot vermijden.

Laatste voorbereidingen

Na de opbouw van de windturbine de voorbije weken, werd nu gestart met de inbedrijfstelling van de nieuwe windturbine op het bedrijventerrein van Harol, in de industriezone Webbekom. Dit houdt in dat in de windturbine alle nodige elektrische werken uitgevoerd worden om de windturbine enerzijds aan te sluiten op het net, anderzijds ook op de elektrische installatie van het bedrijf Harol zelf. Deze werken duren een 3-tal weken. In die periode wordt de windturbine ook regelmatig opgestart om alle aspecten volledig te testen en alles nauwkeurig af te stellen.

Proefdraaien

Na de inbedrijfstelling draait de windturbine gedurende een periode van 300 uren waarin eventuele storingen opgespoord en verholpen worden. Daarna wordt een onderhoud gepland, om vervolgens over te gaan naar de fase van proefdraaien. De windturbine produceert dan reeds groene stroom en wordt constant gemonitord. Als deze fase geslaagd is, wordt de nieuwe windturbine effectief  in gebruik genomen en zal ze hernieuwbare energie produceren. Annick Draelants, CEO van Harol: “Wij zijn verheugd om volledig op groene energie te draaien. Een eigen productie op 100% hernieuwbare energie sluit mooi aan bij de duurzame, toekomstbestendige oplossingen die Harol vandaag biedt.”

Mogelijkheid om mee te investeren

Via deelbewijzen van de coöperatieve vennootschap Aspiravi Samen kunnen omwonenden mee investeren in de windenergieprojecten van Aspiravi nv en zo ook mee genieten van de opbrengsten van windenergie. Aspiravi Samen cv zal de personeelsleden van Harol en de omwonenden in Diest actief informeren over de mogelijkheid om mee te investeren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.