Nieuws Vlaams Brabant Leuvense brouwerij wijst speciaalbier uit Chicago weg naar België

Leuvense brouwerij wijst speciaalbier uit Chicago weg naar België

Leuvense brouwerij wijst speciaalbier uit Chicago weg naar België

gooseislandGoose Island, een ipa-bier dat in Chicago gebrouwen wordt, doet de intrede op de Belgische markt. Dat doet het met een flinke steun in de rug van AB InBev. De Leuvense bierreus verwierf het merk in 2011. Goose Island wil bij ons markleider worden bij de artisanale bieren. Althans bij de Amerikaanse en dus nog geen concurrentie voor de eigen speciaalbieren van de Leuvense brouwerij.

Het is een publiek geheim dat de Amerikanen met afgunst naar de Belgische biermarkt kijken. Voor hun artisanale bieren lijkt na decennia het moment aangebroken om de Belgische markt te veroveren. Goose Island is vanaf volgende maand bij ons verkrijgbaar in de speciaalzaken.

De brouwerij heeft grote ambities. “Wij willen de beste worden”, stelt Johua Smith, ambassadeur voor het merk in Europa. Goose Island werd in 1988 opgericht door John Hall met het doel te brouwen geïnspireerd op onze speciaalbieren, maar met een Amerikaanse toets.

De brouwerij produceert ook een bier met Belgische accenten: Matilda. Dat is een pale ale geïnspireerd op de legende van gravin Mathilde, oprichtster van de abdij van Orval.

India pale ale (ipa) maakt al geruimte tijd furore bij de Belgische liefhebber. De ipa-bieren zijn erg bitter en kregen extra veel hop. Hun tweede kenmerk is een behoorlijke portie alcohol. Een goed voorbeeld is de Vedett van Moortgat. Vooral in Brussel en Vlaams-Brabant een gesmaakt bier, maar het blijft een ordinaire pils. De ipa-versie van dezelfde Vedett maakt de voorzichtige sprong naar speciaalbier en is erg in trek in cafés die de betere bieren serveren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.