Nieuws Vlaams-Brabant McDonald’s bouwt nieuw restaurant aan oprit snelweg, goed voor tachtig nieuwe jobs

McDonald’s bouwt nieuw restaurant aan oprit snelweg, goed voor tachtig nieuwe jobs

McDonald’s bouwt nieuw restaurant aan oprit snelweg, goed voor tachtig nieuwe jobs

DIEST/HALEN/KAMPENHOUT – Restaurantketen McDonald’s bouwt aan de oprit van de E314 op de grens Diest-Halen een nieuwe vestiging. Die zal worden beheerd door David Cleynhens (54) uit Kampenhout. Openingsdatum is 15 december.

De nieuwe vestiging komt tussen de twee opritten van de E314-autosnelweg, aan Diestse kant richting Leuven en aan Halense zijde richting Genk. Uitbater David Cleynhens heeft als zelfstandig franchisenemer al vijf vestigingen van McDonald’s onder zijn beheer. “Ik heb jarenlang voor McDonald’s in Amsterdam in vaste dienst gewerkt. In augustus 2017 ben ik als zelfstandige in opdracht voor het bedrijf beginnen te werken”, vertelt hij.

Van de vijf vestigingen onder zijn leiding liggen er drie in Vlaams-Brabant: twee in Leuven en een in Kampenhout, van waar David Cleynhens afkomstig is. De andere twee liggen in Limburg: Sint-Truiden en Maasmechelen.

Snellaadstation

David Cleynhens legde maandag samen met burgemeester Erik Van Roelen (CD&V) van buurgemeente Halen de eerste steen van de nieuwe vestiging. Met de eerstesteenlegging start ook de rekruteringscampagne. “Ik zoek tachtig mensen”, vertelt de uitbater. “Daarvan zijn er 25 vaste mensen. De huidige vijf vestigingen tellen samen 400 medewerkers.”

Het nieuwe restaurant krijgt een (overdekt)terras en een speelzone voor kinderen. Er komt ook een laadpaal voor hybride voertuigen. Achter het nieuwe restaurant van Mc Donald’s bouwt Fastned trouwens een laadstation voor elektrische auto’s. Dit nieuwe station van Fastned in België zal vier 300 kW laadpunten hebben waar alle soorten elektrische voertuigen in 15 minuten tot wel 300 kilometer kunnen opladen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.