’t amusement Foto: DBG

Oud-burgemeester is reddende engel voor café ‘t Amusement

Opvallende switch in het horecaleven in Diegem: de cafés ‘t Amusement en De Milde verwisselden van locatie, waarbij het eerste ook een make-over kreeg tot brasserie in Parijse stijl. Daar zorgde voormalig burgemeester Marc Grootjans (57) als mede-eigenaar voor die met het concept op de proppen kwam.

Grootjans, die momenteel nog zetelt als onafhankelijke in de gemeenteraad, sprong (financieel) in de bres toen het ernaar uit zag dat café ‘t Amusement zou verdwijnen. “Na de moeilijke coronaperiode was Bachkim Balaj (47), de zaakvoerder van zowel De Milde als ’t Amusement, van plan om dat laatste café te verkopen”, zegt Grootjans. “Hij wou zich alleen op De Milde focussen. Er was snel interesse voor het pand maar dan wel om er de zoveelste kebabzaak of zelfs shishabar van te maken. Als rasechte Diegemnaar kon ik dat niet laten gebeuren vond ik. Na overleg met mijn vrouw heb ik daarop beslist om zelf te investeren in ’t Amusement. Sinds kort ben ik dus samen met Bachkim mede-zaakvoerder.”

Parijse stijl

Grootjans wilde echter afstappen van het caféconcept en besloot ’t Amusement om te vormen tot een brasserie. Maar dat was qua vergunningen niet mogelijk op de locatie in de Oude Haachtsesteenweg. “Bachkim en ik hebben daarop beslist om beide zaken van locatie te wisselen. Het meubilair en de kansspelen van De Milde verhuisden mee naar de nieuwe locatie.”

Het pand in de Kerktorenstraat onderging intussen een transformatie tot brasserie. “Zo werd de zaal waarin de biljarttafel en kansspelen stonden, omgebouwd naar een keuken. De inrichting van de zaak gebeurde volledig in Parijse stijl. Alleen de toog van De Milde bleef behouden.” (lees verder onder de foto)

De deuren van het vernieuwde ’t Amusement zwaaiden vorige week donderdag open. “Op weekdagen kan je er ‘s middags eten en ’s avonds iets drinken”, legt Grootjans het concept uit. “Zaterdag openen we pas om 18 uur en kan er ook gegeten worden. Omdat er veel vraag naar is bekijken we nu ook om de keuken op vrijdagavond te openen aangezien we al veel aanvragen ontvingen. Onze chef-kok is niet de eerste de beste. Hij heeft nog in een sterrenrestaurant gewerkt en had ook zijn eigen restaurants.”

Grootjans mikt met het nieuwe ‘t Amusement op de Diegemnaren maar ook op de vele werknemers van firma’s in de buurt. “Ik wil dat het een gezellige zaak is waar iedereen zich thuis voelt. Zo leveren we ook broodjes aan bedrijven en zelfs de gevangenis van Haren is hier klant. En nee, het is niet de bedoeling dat ik zelf achter de toog ga staan (lacht).”

’t Amusement is elke dag geopend van 11.30 (behalve zaterdag vanaf 18 uur) tot 23.30 uur. Zondag is de sluitingsdag.