Nieuws Vlaams-Brabant Record aantal hopplukkers bij Palm

Record aantal hopplukkers bij Palm

Record aantal hopplukkers bij Palm

LONDERZEEL – Niet minder dan 750 mensen, een record, namen afgelopen weekend deel aan de hoppluk bij brouwerij Palm. 

Voor het zevende jaar organiseerde Brouwerij Palm haar hopplukfestival. Bierliefhebbers kregen de kans de door de brouwerij geteelde hop mee te plukken. Hop is één van de basisingrediënten van bier: het zorgt voor smaak, aroma en karakter. Palm startte in 2011 haar eigen hopteelt, goed voor een 3.000-tal hopranken. 750 bierliefhebbers, een record, schreven zich voor deze editie in om zelf deel te nemen aan de hoppluk, daarnaast zakten nog eens een 5.000-tal kijklustigen af voor het feestprogramma.

Highlandgames/Hoprock

Ook dit jaar werd de Hoppluk gecombineerd met Highland Games. In allerlei proeven zoals paal- en schoofwerpen, hamerslingeren en touwtrekken streden krachtpatsers om de titel. Vernieuwing was er ook met de eerste editie van Hoprock, een muzikaal aanbod op het podium.

Pak geld voor jeugdverenigingen

De vijf geselecteerde laureaten (foto hieronder) van het Fonds Ereburger Alfred Van Roy ontvingen een totaalbedrag van 22.500 euro. Het Fonds heeft tot doel de jeugdwerking in Londerzeel te ondersteunen. Verenigingen met een jeugdwerking die focussen op jeugd kunnen aanmerking komen voor gelden uit dit fonds. Brouwerij Palm richtte het fonds op ter ere en ter nagedachtenis van brouwer Alfred Van Roy (1913-2009).

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.