Nieuws Vlaams-Brabant Resto test afruimrobot uit

Resto test afruimrobot uit

Beeld: ROBtv.

Resto test afruimrobot uit

BOORTMEERBEEK – In het Boortmeerbeekse filiaal van de restaurantketen Wok Dynasty wordt een afruimrobot uitgetest. “Hij is nooit ziek en werkt 7/7”, zegt zaakvoerster Changying Wu bij de collega’s van ROBtv. 

Omdat de zoektocht naar personeel moeilijk verloopt besliste zaakvoerster Changying Wu van Wok Dynasty een robot uit te testen voor het afruimen van de tafels. Niet dat de machine de borden en het bestek zelf inlaadt, die handeling wordt nog uitgevoerd door een medewerker van vlees en bloed. Maar deze laatste moet zich met een stapel vuile borden wel niet telkens verplaatsen naar de keuken. Ook de propere borden worden op deze manier naar de tafels vervoerd, waarna de medewerker de borden uitlaadt en de tafel dekt.

Volgens Changying heeft de afruimrobot heel wat voordelen. “Hij wordt niet ziek, zeurt niet en hij kan 24/24 en 7/7 werken”, vertelt de zaakvoerster bij ROBtv. In China staat de technologie in de horeca een stuk verder. “Daar heb je een robot om te wokken en eentje om de cocktails te maken. Er zijn daar zelfs robots om de klanten te ontvangen. In België staan we nog niet zo ver maar dat komt wel goed”, verzekert de zaakvoerster.

Wok Dynasty baat in ons land 6 restaurants uit. Naast Boormeerbeek zijn er in onze provincie nog filialen in Heverlee en Overijse. Buiten Vlaams-Brabant zijn er vestigingen in Sint-Martens-Latem, Aartselaar en Hasselt.

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

7 faillissementen

LEUVEN/LANDEN/BRUSSEL - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben 7 bedrijven en zelfstandigen failliet verklaard.  Lees meer