Omdat de zoektocht naar personeel moeilijk verloopt besliste zaakvoerster Changying Wu van Wok Dynasty een robot uit te testen voor het afruimen van de tafels. Niet dat de machine de borden en het bestek zelf inlaadt, die handeling wordt nog uitgevoerd door een medewerker van vlees en bloed. Maar deze laatste moet zich met een stapel vuile borden wel niet telkens verplaatsen naar de keuken. Ook de propere borden worden op deze manier naar de tafels vervoerd, waarna de medewerker de borden uitlaadt en de tafel dekt.
Volgens Changying heeft de afruimrobot heel wat voordelen. “Hij wordt niet ziek, zeurt niet en hij kan 24/24 en 7/7 werken”, vertelt de zaakvoerster bij ROBtv. In China staat de technologie in de horeca een stuk verder. “Daar heb je een robot om te wokken en eentje om de cocktails te maken. Er zijn daar zelfs robots om de klanten te ontvangen. In België staan we nog niet zo ver maar dat komt wel goed”, verzekert de zaakvoerster.
Wok Dynasty baat in ons land 6 restaurants uit. Naast Boormeerbeek zijn er in onze provincie nog filialen in Heverlee en Overijse. Buiten Vlaams-Brabant zijn er vestigingen in Sint-Martens-Latem, Aartselaar en Hasselt.