Nieuws West-Vlaanderen Beveren-aan-de-IJzer wint Matexi Award

Beveren-aan-de-IJzer wint Matexi Award

Beveren-aan-de-IJzer wint Matexi Award

Dorpspunt in Beveren-aan-de-IJzer is het meest verbindende buurtinitiatief van het land. De initiatiefnemers mochten zopas de Matexi Award in ontvangst nemen. Ze wisten de jury te overtuigen met de verbindende functie van het Dorpspunt dat wordt uitgebaat door personen met een verstandelijke handicap. “Echo’s uit de wijk” (Gent) en “Compostage de la Cité du Flot” (Grâce-Hollogne) vervolledigden de top drie. De winnaars werden bekendgemaakt door Herman Van Rompuy, voormalig voorzitter van de Europese Raad. Ze ontvangen ook een geldprijs om hun initiatief verder uit te bouwen.

Buurtontwikkelaar Matexi organiseerde voor het tweede jaar op rij de Matexi Award, de prijs voor het meest verbindende buurtinitiatief. De prijs beloont vier succesvolle initiatieven van lokale besturen en hun partners die erop gericht zijn om buren dichterbij elkaar te brengen. Dorpspunt in Beveren is een plek waar inwoners uit het dorp elkaar kunnen ontmoeten en diensten terugvinden die uit het plattelandsdorp waren verdwenen. Bewoners vonden een bondgenoot in De Lovie, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Het doel is drievoudig: mobiliteit vergemakkelijken, een korte keten realiseren tussen producent en consument en concrete diensten zoals het afhalen van pakjes opzetten. Volgens de jury kan het initiatief vele kleine buurten en dorpen inspireren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.