Falconbrush

Falconbrush tekent al 100 jaar voor Izegemse borsteltraditie

IZEGEM - Izegem en borstelmakers: het was lange tijd als een eenëige tweeling. Maar met de jaren verdwenen de borstelbedrijven één na één uit de borstelstad. Vandaag zijn er nog een handvol survivors, waaronder Falconbrush dat rond deze tijd zijn 100e - u leest het goed - verjaardag viert. Het familiebedrijf van Dominique en David Decoopman is er in geslaagd te overleven door zichzelf altijd opnieuw heruit te vinden. Ook op vlak van ecologie. 

Falconbrush maakt al 100 jaar borstels voor bedrijven over de ganse wereld. Elke borstel wordt nog steeds ontworpen en gemaakt in Izegem. Zeg maar Izegems erfgoed van de bovenste plank. De broers Decoopman, Dominique en David, maken er een prioriteit van om innovatief te blijven. Zo springen ze ook als eerste borstelfabrikant op de groene kar met hun 100% ecocycled borstelgamma.

“Zorgen voor de planeet en voor de komende generaties lukt niet door in het verleden te blijven hangen", zeggen de broers. "Houten borstels lijken misschien goed voor het milieu, maar voor al dat hout moeten bomen gekapt worden. Daarom ontwikkelden we nu de gloednieuwe ecocycled brush, gemaakt van 100% gerecycleerd plastic. Eén borstel bevat tussen de 375 en 875 gram plastic afval. Dat zijn 15 tot 35 flessen die onze natuur niet meer vervuilen."

Hoogwaardig gerecycleerd materiaal

De borstelblok bestaat uit hoogwaardig gerecycleerd materiaal, afkomstig van plastic dat in zee belandt. "Dit is een belangrijke stap naar het gebruik van minder nieuwe grondstoffen en draagt bij aan de circulaire economie”, zegt Dominique Decoopman. "Een deel van ons assortiment is 100% gerecycleerd: zowel de borstelblok als de vezels. Het doel voor de toekomst is natuurlijk dat we toewerken naar 100% gerecycleerd materiaal voor alle producten.”

De ecocycled brush is niet alleen sterker en performanter, maar ook duurzamer dan elke doorsnee borstel. "Je hebt keuze uit een grote verscheidenheid aan borstels voor de meest uiteenlopende toepassingen: huis, tuin, fabriek, enzovoort. De klant maakt bovendien mee het verschil. Voor elke verkochte borstel doneren wij immers een percentage aan Go Forest om de bosbouw in de wereld te steunen."

De broers Decoopman mogen erg fier zijn op hun 'geesteskind' dat volledig in lijn ligt met de zogenaamde Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) die bedrijven vanaf 2024 verplicht te rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu.

info: www.falconbrush.com