Nieuws West-Vlaanderen Groep Huyzentruyt realiseert recordomzet en recordverkoop

Groep Huyzentruyt realiseert recordomzet en recordverkoop

Groep Huyzentruyt realiseert recordomzet en recordverkoop

WAREGEM – De Waregemse projectontwikkelaar Groep Huyzentruyt realiseerde in 2022 en recordomzet van 115 miljoen euro. Dat is 15 procent meer dan het jaar voordien (100 miljoen) en ruim 50 procent meer dan in 2020 (toen 75 miljoen). Ook leverde Groep Huyzentruyt een record aantal nieuwbouwwoningen op. De relatief nieuwe CEO Thomas Van Poucke (rechts op de foto) maakt alvast zijn vooropgestelde groeibeloftes helemaal waar.

   

Ondanks de inflatie, met onder meer de fors duurder geworden bouwmaterialen en de energiecrisis, ging het Groep Huyzentruyt in 2022 financieel voor de wind. Het boerenjaar 2021, met een recordomzet van 100 miljoen euro, ging vorig jaar vlot voor de bijl. De projectontwikkelaar uit Waregem noteerde 15 procent meer omzet en klokte af op ruim 115 miljoen euro. Ook de winst voor belasting kwam hoger uit dan vorig jaar.

In 2020 leverde Groep Huyzentruyt nog 300 woningen op. Een jaar later was dat aantal al gestegen naar 430. In 2022 landde de ontwikkelaar op 446 units, waaronder ook de eerste woningen in de Poolse hoofdstad Warschau.

Bedrijfsobligaties met vast rendement

Het management blijft ook de komende jaren investeren in nieuwe gronden om zo de ambitieuze groeiplannen kracht bij te zetten. Onder meer in Polen is Huyzentruyt erg actief. Om zijn ambities financieel mogelijk te maken heeft de ontwikkelaar zopas ook nieuwe bedrijfsobligaties gelanceerd die een vast brutorendement van 7 procent garanderen. Er wordt gehoopt op 5 miljoen euro verse middelen.

Het bedrijf werkt voor deze beleggingen zonder bank als tussenpersoon, waardoor er geen beheers -, instap – of uitstapkosten zijn. De belegger houdt na aftrek van de 30 procent roerende voorheffing nog 4,9 procent netto rendement over. Wie 100.000 euro investeert krijgt jaarlijks 4.900 euro netto uitgekeerd. Na drie jaar krijgt de belegger zijn inleg terug.

De inschrijvingsperiode voor deze nieuwe obligaties loopt tot 28 februari. Intekenen of de informatienota opvragen, kan via de website www.gh-obligaties.be

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.