Nieuws West-Vlaanderen Immo Francois gooit zich nu ook op bedrijfsvastgoed

Immo Francois gooit zich nu ook op bedrijfsvastgoed

Immo Francois gooit zich nu ook op bedrijfsvastgoed

BRUGGE – Onzekere tijden, telewerk en inflatie hebben een impact op de markt van het bedrijfsvastgoed. Zo staan een reeks goed gelegen en goed uitgeruste bedrijfspanden leeg of krijgen verouderde panden een andere invulling. Dat creëert opportuniteiten voor de vastgoedsector. Zo ziet het Brugse Immo Francois zijn kans schoon om een derde tak, gespecialiseerd in bedrijfsvastgoed, op te starten. “Voortaan zijn we een echte one-stop-shop, waar je terecht kunt voor residentieel en luxevastgoed en nu dus ook voor bedrijfspanden”, stelt zaakvoerder Dries Francois trots.

Immo Francois werd in 2010 opgericht door Dries Francois. Vanuit zijn thuisbasis Brugge bouwde hij inmiddels een netwerk van meer dan 25 vastgoedkantoren uit in West- en Oost-Vlaanderen. In 2020 besloot Dries om samen met Maxime Traen zich verder te specialiseren in de verkoop van exclusief vastgoed onder de noemer Chapter. En vandaag komt er met Francois For Professionals een derde tak bij die zich resoluut richt op de ondernemer.

“De coronacrisis heeft heel wat slachtoffers gemaakt en we zien een verschuiving op de kantoormarkt”, aldus Dries Francois. “Veel panden staan leeg en daardoor dalen de prijzen. Tegelijk staat de rente nog steeds historisch laag, dus voor wie in een bedrijfspand wil investeren zijn het gunstige tijden. Dit momentum grijpen we aan om Francois For Professionals in de markt te zetten. En daarbij zijn we niet over een nacht ijs gegaan.”

Full service for professionals

De voorbije maanden werd bij Immo Francois hard gewerkt en gesleuteld aan het concept. Chanelle Mulier die vijf jaar expertise bij de makelaar heeft opgebouwd, zal Francois For Professionals in goede banen leiden: “Eerst en vooral wil ik ons netwerk verder versterken om een nog beter zicht krijgen op wat de trends en wensen van onze klanten zijn”, aldus Mulier. “In onze kantoren in Brugge, Komen en Gent hebben we de nodige expertise om klanten zowel juridisch, administratief, fiscaal als technisch te ontzorgen. Of een klant nu voor een full publicity aanpak, ondersteund door een sterke marketingcampagne, of voor een discrete verkoop kiest, wij zorgen dat elk pand tot zijn recht komt. Bovendien maken we steeds een grondige studie op economisch, stedenbouwkundig en maatschappelijk niveau. Op die manier is succes gegarandeerd.”

Marktpositie versterken

Een opvallende video en bijhorende communicatiecampagne moet Francois For Professionals bij het ondernemerspubliek in de kijker zetten. Op de website prijken er nu al 83 panden. “Dat aanbod zullen we stelselmatig uitbreiden”, besluit Dries Francois. “Dat kan je enkel door het vertrouwen te winnen van de klant. Onze droom was altijd al om alle takken in het vastgoedgebeuren aan te bieden en incontournable te worden in West- en Oost-Vlaanderen. Die droom wordt steeds meer werkelijkheid.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.