Nieuws West-Vlaanderen Intermat investeert 10 miljoen euro in zichzelf

Intermat investeert 10 miljoen euro in zichzelf

Intermat investeert 10 miljoen euro in zichzelf

MEULEBEKE – Intermat, al ruim een kwart eeuw de specialist in verkoop en verhuur van aannemersmaterieel, bouwmachines en werfuitrusting, investeert ruim 10 miljoen euro in de bouw van een nieuw hoofdkwartier. Dit gaat gepaard met een verhuis van Meulebeke naar Wielsbeke.

De verhuis is het gevolg van een forse groei. De huidige gebouwen en grondoppervlakte (11.000 vierkante meter) in Meulebeke zijn door de constante expansie te klein geworden. “We kunnen gewoon niet meer efficiënt werken”, zegt CEO Tom Verhulst. “Vijf jaar geleden zijn we onze webshop opgestart en daardoor is ons businessmodel ook grondig gewijzigd. Om het steeds groeiend aantal orders sneller te kunnen verwerken moeten we onze voorraad optimaal gaan beheren en dit betekent dat we onze logistieke flow grondig moeten herzien en dit kunnen we niet in onze huidige accomodatie.”

Organische groei én externe groei

Op vandaag telt de Intermat-groep 5 vestigingen over heel Vlaanderen (naast Meulebeke, onder meer ook in het West-Vlaamse Gistel).  In 2018 werd ook Alle Bouwmachines uit Londerzeel overgenomen en einde 2019 kwam ook Devan Steigerbouw voor 100% in de groep. ABM uit Londerzeel blijft een aparte identiteit, maar Devan Steigerbouw verhuist mee naar het nieuwe gebouw. “Deze investering zal ons toelaten om de aankopen, administratie en HR te centraliseren maar biedt ook de ondersteuning om onze verdere groeiplannen uit te voeren”, aldus de CEO. “We kijken zowel naar organische groei als externe groei door overnames.”

In Wielsbeke wordt gekozen voor een state-of-the-art gebouw met een moderne architectuur. Een gebouw dat het imago van het bedrijf moet uitstralen. Er zal ook héél veel aandacht besteed worden aan het comfort van de werknemers. De werkzaamheden starten nog voor de zomer en de verhuis is voorzien voor de tweede helft van 2022.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.