ION en A1AR Architecten stellen de meest innovatieve en luxueuze seniorenresidentie van West-Vlaanderen voor

BRUGGE - In Brugge werd een nieuwe residentie voor senioren voorgesteld. Niets bijzonders ware het niet dat het hier gaat om de meest innovatieve site in zijn soort en om een unieke samenwerking met een Franse major.  Projectontwikkelaar ION bouwde de afgelopen 18 maanden de unieke residentie Het Reihof" in opdracht van uitbater Domitys, de nummer 1 in Frankrijk voor seniorenresidenties en lid van de AG2R La Mondiale Group. Ook het Oostendse A1AR is betrokken bij het project.

 

De residentie van 10.755 m2, gelegen vlakbij het park Ten Boomgaard, zal bewoners verwelkomen die in alle rust en in een ongeëvenaarde omgeving van hun pensioen kunnen genieten. Zopas werd de residentie officieel opgeleverd door uitbater Domitys in aanwezigheid van burgemeester Dirk De fauw, schepen Franky Demon, architectenbureau A1AR en projectontwikkelaar ION. Bewoners zullen vanaf 2024 in de residentie kunnen intrekken.

'Het Reihof', op een boogscheut van het historische Brugse  stadscentrum,  is een innovatief seniorenverblijf met focus op bewonerscomfort en persoonlijke service. Een kapsalon, een multimedia lounge voor filmavonden, een bibliotheek en een zwembad, het hoort er allemaal bij.

Op maat van de senioren

Het aantal senioren is de voorbije jaren gestaag toegenomen, met een stijgende vraag naar seniorenresidenties als gevolg. Uit cijfers van statistiek Vlaanderen blijkt dat 1 op de 5 bewoners in België in juli 2022 65-plusser was. Ook in Brugge zet deze tendens zich voort. 25% van de bewoners is 65 jaar of ouder. Daar hoort vanuit het bedrijfsleven ook een businessmodel bij. Met Het Reihof toont Domitys, daarin gesteund door het West-Vlaamse ION, zich ambitieus in haar ontwikkelingsstrategie in België.

De voorziene 113 assistentiewoningen, gespreid over drie vleugels, zijn uitgerust met een keuken, badkamer met inloopdouche, één of twee slaapkamer(s) en ruime woonkamer. Elk appartement is voorzien van een terras zodat bewoners van de zon kunnen genieten.

"Het comfort en de veiligheid van de bewoners staan centraal", verklaarde Kristof Vanfleteren, co-CEO bij het Waregemse ION. "Om dit te bereiken zijn alle seniorenwoningen voorzien van grote ramen, in hoogte verstelbare schakelaars en stopcontacten en bredere deuren, zodat de hele woning toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. De ligging van Het Reihof is optimaal, waardoor bewoners op hun gemak van de buitenlucht kunnen genieten. Het stadscentrum en het station liggen op tien minuten fietsen en veel voorzieningen, zoals een apotheek, bank, postkantoor en bushalte, zijn op loopafstand."