Nieuws West-Vlaanderen Joris Ide is ‘back in town’ en investeert liefst 50 miljoen euro in Wielsbeke

Joris Ide is ‘back in town’ en investeert liefst 50 miljoen euro in Wielsbeke

Joris Ide is ‘back in town’ en investeert liefst 50 miljoen euro in Wielsbeke

WIELSBEKE – De bekende West-Vlaamse ondernemer Joris Ide (Knokke) heeft een spiksplinternieuwe fabriek voor isolatiepanelen neergezet in Wielsbeke. Hij wordt daarbij naar eigen zeggen een te duchten concurrent voor grote spelers als Recticel, Unilin of het Ierse Kingspan aan wie hij vijftien jaar terug zijn staalplatenbedrijf verkocht.   

Joris Ide heeft grote ambities met de nieuwe fabriek in Wielsbeke. Volgens hem stromen de aanvragen vanuit de markt binnen aan een hoog tempo. Dat zei hij aan de krant De Tijd. Volgens Ide is er voldoende plaats voor een bijkomende speler in de wereld van de isolatiepanelen. Nu al zou zijn orderboek even groot zijn als de gedane investering van 50 miljoen euro.

De nieuwe fabriek in Wielsbeke is momenteel aan het proefdraaien. Tegen eind dit jaar moet de site volgens Ide 50 miljoen euro omzet behalen via de productie van isolatiepanelen. In de loop van 2023 moet de eerste lijn op volle capaciteit draaien, goed voor 100 tot 120 miljoen euro omzet. De jaren nadien staat alles in teken van groei en wordt een omzet van 250 miljoen euro in het vooruitzicht gesteld.

Terug naar zijn oude liefde

Joris Ide keert ook terug naar zijn oude liefde: productie van staalplaten. In Frankrijk wist hij recent ook de hand te leggen op Monopanel, een fabrikant van isolatiepanelen. Verkoper van dienst is de Indische groep Tata Steel. Monopanel is geen kleine speler, want goed voor een jaaromzet van om en bij de 75 miljoen euro, maar ook met een klein verlies op de balans.

Joris Ide verkocht vijftien jaar terug zijn bedrijf in staalplaten en isolatiemateriaal aan het Ierse Kingspan en de liefde om als industrieel zelf te ondernemen, is sindsdien nooit meer weggegaan. Toen Ide zijn zaak destijds van de hand deed, was zijn bedrijf goed voor om en bij de 1 miljard omzet.

Ide profileert zich al een leven lang als een serial entrepreneur. Zo startte hij onder meer een eigen bedrijf op in luxegoederen (Lebeau-Courally), en stampte hij ook een vastgoedvennootschap (Bremhove) en een bouwbedrijf voor woonunits (Idelco) uit de grond. Aan de zijde van Marc Coucke stapte hij ook in voetbalclub Anderlecht, maar dat vindt hij zelf niet zijn beste investering. Recent kocht hij ook voor 3 procent aandelen in Greenyard.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.