thumbnail_Diploma-uitreiking Cursisten 2018

PVO wil na West- ook Oost-Vlaanderen veroveren

GENT - Het Kortrijkse consultancybedrijf PVO, onderdeel van de Essensys groep, wil na West-Vlaanderen nu ook de rest van België veroveren. Starten doen ze met Oost-Vlaanderen, waar ze al bedrijven als Christeyns en Volvo Logistics hielpen om hun organisatie en productiviteit te optimaliseren. Met onder andere extra cursussen, inspiratiesessies en publiciteit hoopt PVO het komende jaar alvast zo veel mogelijk Oost-Vlaamse bedrijven te bereiken.

Al meer dan 40 jaar begeleidt PVO mensen in het optimaliseren, organiseren en productiever maken van hun bedrijf. Dit doen ze aan de hand van 3 lijnen. Algemeen directeur Dominique Santens legt uit: "Een eerste lijn is 'Anders Organiseren'. Hierbij gaan onze organisatiearchitecten kijken hoe ze de organisatiestructuur van een bedrijf beter in elkaar kunnen steken. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het creëren van zelfsturende teams of andere aanpassingen."

"Bij de tweede lijn, genaamd 'Operational Excellence' kijken we hoe we de processen kunnen optimaliseren. Aan de hand van het LEAN-concept leren we mensen op de werkvloer om verliezen zoals wachten, intern transport, voorraad, … te detecteren. We begeleiden ook bedrijven bij de implementatie van een Performance Management Systeem of gaan de logistiek onder de loep nemen."

"Met 'Industrial Engineering', ten slotte, leren we mensen allerlei technieken om efficiënter te werken. Deze opleidingen kunnen bij ons doorgaan of op locatie bij de klant."

Christeyns en Volvo

PVO is al langer actief in Oost-Vlaanderen. Zo werken ze al meer dan 10 jaar voor Volvo Logistics om hun Operational Excellence te verbeteren. "We installeerden er onder andere software om hun logistiek magazijn beter te organiseren en voeren er geregeld tijdsmetingen uit", zegt Santens.

Ook bij detergentenproducent Christeyns uit Gent loopt reeds een jaar een innovatief Anders Organiseren project. "Samen met de werknemers op de vloer en het management kijken we hoe Christeyns meer betrokkenheid kan creëren van de werknemers bij de organisatie om zo tot een nog aangenamere werkatmosfeer te komen."

Focus op Oost-Vlaanderen

Naar de toekomst toe wil PVO nog meer de klemtoon leggen op Oost-Vlaanderen en vervolgens de rest van België. "In West-Vlaanderen zijn we inmiddels zeer gekend. Deze status willen we ook in Oost-Vlaanderen bereiken", aldus Dominique Santens. "Geïnteresseerde bedrijven kunnen ons terugvinden via www.pvo.be of mogen mij altijd contacteren via dominiquesantens@pvo.be."