Trustteam Foto Nexis KC

Trustteam steekt de Rubicon over

KORTRIJK - Het Kortrijkse IT-consultancybedrijf Trustteam is opnieuw wat groter geworden middels de overname van het in Waver gevestigde Nexis. De groep van CEO Stijn Vandeputte klimt na deze deal naar een jaaromzet van om en bij de 50 miljoen euro, naar 200 medewerkers en 3.500 klanten, aldus de website van het bedrijf. De uitbreiding naar Wallonië is een primeur. En alsof één overname niet genoeg was: in Roeselare werd ook Softica (boekhoud & ERP-pakketten voor kmo’s) overgenomen.

Trustteam heeft één grote missie: klanten ontzorgen op vlak van IT. Het is de eerste maal dat Trustteam via een eigen aanwezigheid op het schaakbord zijn gebied uitbreidt richting Wallonië. Er werd geen overnamebedrag bekend gemaakt. Nexis was volgens de laatste beschikbare cijfers goed voor een omzet van 14 miljoen miljoen euro en een operationele winst van bijna 1 miljoen euro. Goed draaiend en winstgevend zaakje dus en bij gevolg een aanwinst voor Stijn Vandeputte en co. "De visie over de toekomst, het aanbod van onze oplossingen en het talent bij onze medewerkers zal met de samenwerking tussen Trustteam en Nexis de klantentevredenheid verder verhogen” aldus Stijn Vandeputte.

Trustteam, met zetel op de Kortrijkse bedrijvenzone Evolis, werd negentien jaar terug opgericht door selfmade ondernemer bij uitstek Stijn Vandeputte. Het bedrijf groeit al jarenlang als kool en wekte daardoor ook de interesse van externe investeerders. Eind vorig jaar zette Vandeputte ook al zijn eerste stappen in Frankrijk. Daar realiseerde hij toen met Dsoft zijn grootste overname tot hiertoe. Bij Dsoft, met hoofdzetel Nancy, werken bijna 40 mensen.Trustteam (opgericht in 2002) richt zich tot de start-up’s, de kleine KMO' en middelgrote ondernemingen en heeft op vandaag drie kantoren in België (Kortrijk, Heusden-Zolder en Waver), twee in Frankrijk (Colmar, Nancy) en één kantoor in Roemenië (Iasi).