sanglier dome deco

Limburgers geven glans aan luxehotel van Coucke

Het mooiste hotel van de Ardennen, zo wordt Le Sanglier des Ardennes genoemd. Eigenaar Marc Coucke deed voor de inrichting een beroep op Dôme Deco, het bedrijf uit Dilsen-Stokkem van Stefan Verheyen.

Marc Coucke heeft iets met Durbuy. Hij investeert er al vele jaren in een restaurant, hotel, camping, avonturenpark, golfterreinen, enzovoort. De parel aan zijn Ardeense kroon is het viersterrenhotel Le Sanglier, dat hij met een investering van zo'n 30 miljoen heeft gerenoveerd én fors uitgebreid. Er werden dus kosten noch moeite gespaard, getuige de chef-kok die hij wist aan te trekken: Wout Bru.

Die lijn moest volgens Coucke worden doorgetrokken in het interieur van het hotel. Daarvoor ging hij te rade bij Stefan Verheyen, die met zijn bedrijf in meubilair en woonaccessoires Dôme Deco, ook al voor Coucke de business-area bij KV Oostende en het toprestaurant Saint-Guidon in het stadion van Anderlecht gerealiseerd had. Verheyen kreeg de opdracht om het meubilair van Le Sanglier des Ardennen te ontwerpen naar de wens van de architecten, en vervolgens in te staan voor de productie en levering.

“We zijn bijzonder verheugd over de samenwerking en realisatie van dit tophotel”, dixit Stefan Verheyen. “Dit type project is ons op het lijf geschreven. Het was fantastisch voor ons team om één van de meest prestigieuze hotels in ons land vorm te geven. En erkenning is één ding, maar ook de klant is enorm tevreden. Dat geeft ontzettend veel voldoening. We kijken er in elk geval naar uit om onze internationale klanten te laten kennismaken met deze realisatie. Want wees maar zeker: dit is een referentieproject dat ook in het buitenland tot de verbeelding spreekt en ons ongetwijfeld veel nieuwe klanten zal opleveren." Dôme Deco zorgde in Limburg al voor het interieur van hotels als Terhills en HasHotel.