Geers Funerarium

Begrafenisondernemer Geers breidt uit in Kuurne

KORTRIJK - Geers, de zowat bekendste begrafenisondernemer in de regio Kortrijk, heeft een vergunning op zak om uit te breiden in de nabije buurgemeente Kuurne. Daar komt een nieuw funerarium met ruime aula.    

Begin de jaren 1900 startte Arthur Geers namens de eerste generatie een bedrijfje op dat kisten maakt. Zijn zoon Joseph nam in 1921, na de plotse dood van zijn vader, de zaak over. Na de Tweede Wereldoorlog evolueerde de kmo naar een begrafenisonderneming zoals we die vandaag nog altijd kennen. Geers draagt al decennia lang het etiket 'klassevol' mee, met dank aan zijn onvolprezen voorman John Geers.

Vandaag wordt het familiebedrijf gerund door een nieuwe generatie (de vierde) in de personen van de broers Nic en Tom Nuyttens, allebei afkomstig uit Kuurne. Met de oprichting van een nieuw funerarium wil Begrafenissen Geers de rouwende families van Kuurne en omliggende gemeenten nog beter ondersteunen en begeleiden bij een stijlvol en sereen afscheid. Het huidige funerarium, aan de Vlaanderenkaai in Kortrijk (overzijde openluchtzwembad),  wordt behouden.

De nieuwe site in Kuurne moet in het najaar van 2022 operationeel zijn.