Schermafbeelding 2022-09-01 om 11.44.52

Skondras koopt grote doos in Duitsland

Skondras, de salesondersteunende dienstverlener van ondernemer Stijn Skondras (Hasselt), heeft een Duitse collega overgenomen. Marketingfaktur, zoals het bedrijf in Mönchengladbach heet, heeft meer dan 30 salesmanagers in dienst en betekent voor Skondras een kans om "de synergieën tussen de Europese dochterondernemingen te vergroten".

Het Duitse Marketingfaktur, eigendom van Thomas en Hannah Titzkus, is al 8 jaar actief in de sales outsourcing. Er werken meer dan 30 salesprofielen, aangevuld met andere marketing- en communicatieprofessionals. "Hun nadruk ligt op diensten zoals telesales en het genereren van leads via outbound telefonie, verkoopadvies, opleiding en coaching", weet Stijn Skondras. "De communicatiediensten van Marketingfaktur zullen we in de toekomst niet langer aanbieden, maar des te meer gaan we de focus verscherpen naar lead generation, klantenservice (telefoon, e-mail, chat, sociale media), de uitbesteding van commerciële profielen en verkoopadvies."

Skondras wil met deze overname de internationalisering doorzetten. "We hebben klanten in België, Nederland, Duitsland, Servië, Spanje, Engeland, Frankrijk, Italië en Polen. Met het nieuwe ankerpunt in Duitsland kunnen we de synergieën tussen de Europese dochterondernemingen van onze klanten vergroten."