Euroglas 2

Grégory en Anthony De Clerck (Dovesco) verkopen hun belang in glasfabriek Euroglas (Bornem)

KORTRIJK - De zonen van Jan De Clerck, Grégory en Anthony, hebben hun belang in Euroglas-De Landtsheer verkocht, na zes jaar aanwezigheid aan boord. Een officiële reden voor de exit van Dovesco werd niet gegeven, maar in de private equity sector is een uitstap na een bepaalde periode de normale gang van zaken. Euroglas-De Landtsheer is een onafhankelijk familiaal bedrijf dat gespecialiseerd is in gehard en gelaagd veiligheidsglas met een hoofdzakelijk decoratief accent. Het bedrijf heeft vestigingen in Bornem, Fleurus en Meer.

Dovesco, het investeringsvehikel van de familie van Jan De Clerck en vroeger bekend als Domo  Investment Group, laat Euroglas achter zich, na een bijzonder succesrijke etappe. Nu wordt de participatie overgelaten aan de Franse (Normandië) familie Riou die zelf een glasgroep leidt. Die groep is goed voor een geconsolideerde omzet van 220 miljoen euro en telt 17 fabrieken in Frankrijk en een in Italië. Daar komen nu de drie vestigingen van Euroglas bij. Er werden geen financiële details bekend gemaakt.

Romance van zes jaar

Euroglas heeft een traditie van inmiddels zes decennia. Het bedrijf met hoofdzetel in Bornem is gespecialiseerd in gehard en gelaagd veiligheidsglas met een hoofdzakelijk decoratief accent. De producten vinden hun weg naar de markt voor allerlei toepassingen. Het Oost-Vlaamse bedrijf, met nevenfilialen in Antwerpen en Wallonië, is goed voor een omzet van om en bij de 35 miljoen euro. 160 mensen hebben er een job.

De romance tussen Dovesco en Glass Invest, de holding boven de bedrijvengroep, duurde zes jaar. Het management van Euroglas stelt dat Dovesco op ale vlak voor een grote meerwaarde heeft gezorgd. In die periode groeide het bedrijf door van 20 miljoen naar 35 miljoen euro. Dovesco legde in 2016 2,4 miljoen euro op tafel bij Glass Invest.