smeets specials

Er zit een reukje aan de nieuwe Smeets…

Het Hasseltse jenevermerk Smeets heeft roots die teruggaan tot 1921, maar blijft bijna 100 jaar later nog altijd innovatief. Na de introductie van cocktails op jeneverbasis, worden nu 3 nieuwe smaken aan het gamma toegevoegd. Daarvoor hebben de specialisten de Extra Smeets laten rusten in oude vaten van whisky en rum.

Smeets is na al die jaren nog altijd marktleider in ons land. Eigenaar Bruggeman wil blijven investeren in innovatie. "Dat is noodzakelijk om alle jenevermerken te kunnen laten groeien", zegt directeur Lieven Stevens. "Door allemaal samen jenever terug op de kaart te zetten, gaan meer mensen de weg vinden naar het product en kunnen we ons erfgoed vrijwaren."

Een eerste resultaat van de inspanningen waren de gastronomische jenevercocktails die Smeets vorig jaar de markt op zwierde. Vandaag gaat de revival verder en worden er 3 gloednieuwe producten gelanceerd. "Het zijn jenevers die enerzijds de pure whisky-, rum- en jeneverdrinker bekoren, maar anderzijds ook een nieuw smaakpallet creëren", aldus Lieven Stevens.

Het eerste nieuwe product is de Smeets Whisky Cask Finish. De Extra Smeets werd extra gerijpt in oude Glen Moray-whiskyvaten. De tweede, ook met 42% volumepercentage, heeft gelegen op oude Saint James-rumvaten. De laatste is de Smeets Vintage Jenever 36%, die werd gerijpt op nieuwe eikenhouten vaten. De directeur is alvast heel enthousiast: "Extra rijping betekent extra smaak. Echt waar, dit is ongezien in de jeneverwereld. We maken nieuwe superproducten, geïnspireerd door de pure smaak van granen, whisky en rum.”

De nieuwe Smeetskes zijn voor het eerst te proeven op het horeca-event Venuez, en nadien te koop bij de betere drankenhandelaar.