Nieuws Antwerpen Borstbollen Wycam’s uitgeroepen tot Vlaams streekproduct

Borstbollen Wycam’s uitgeroepen tot Vlaams streekproduct

Borstbollen Wycam’s uitgeroepen tot Vlaams streekproduct

SINT-NIKLAAS – De Borstbollen van Wycam’s Produkten zijn officieel erkend als Vlaams streekproduct. Het snoep in de alom bekende gestreepte blikken zag het levenslicht in 1946 en mag voortaan het label STREEKPRODUCT.BE dragen.

Het was Wycam’s oprichter, Camille Wyckmans, die het snoep in 1946 begon te produceren op zijn Leuvense stoof in Schoten. Sinds 1973 wordt het snoep verpakt in de alom bekende gestreepte blikjes. In 2015 nam Confiserie Thijs het bedrijf over en nu is Wycam’s Produkten gevestigd in Sint-Niklaas. Naast de Borstbollen produceert het bedrijf ook Boterbollen, Koffiebollen, Fruitbollen en Muntbollen.

Het bekende snoepgoed mag zich nu, net zoals 200 andere producten, een Vlaams streekproduct noemen. Daarvoor moet een product aan enkele criteria voldoen. Zo moet het geproduceerd zijn met streekeigen grondstoffen, in de streek van oorsprong en volgens de streektraditie. Het product moet minimaal 25 jaar bestaan en faam hebben in de regio. Een beoordelingscommissie met specialisten uit verschillende voedingsdomeinen buigt zich vervolgens over de potentiële kandidaten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.