Nieuws Antwerpen Gouverneur schorst overname van opvangcentrum De Vaart door privébedrijf.

Gouverneur schorst overname van opvangcentrum De Vaart door privébedrijf.

Gouverneur schorst overname van opvangcentrum De Vaart door privébedrijf.

g4s-careDe Antwerpse provinciegouverneur Cathy Berx heeft de overname van het opvanghuis voor daklozen aan de Italiëlei door het privébedrijf G4S Care geschorst. De gouverneur zegt dat de juiste procedure niet is gevolgd. “Een dergelijke belangrijke beslissing kan het OCMW-management alleen niet nemen’ zei Berckx aan ATV. “Daarbij moet ook de OCMW-raad worden geraadpleegd.”

De Vaart zou vanaf volgend jaar juni worden uitgebaat door G4S Care, een internationale groep in de sociale dienstverlening die in ons land o.m. opvangplaatsen voor asielzoekers heeft georganiseerd. Tot nu toe werd het opvanghuis beheerd door het Centrum Algemeen Welzijn van de Stad Antwerpen. Tegen die privatisering van de daklozenopvang was veel protest gerezen.  “G4S Care gaat De Vaart alleen maar openhouden, terwijl wij ook aan hulpverlening doen”, zei CAW-directeur Koen De Vylder toen de uitbesteding werd bekendgemaakt.

De vergunning is nu dus geschorst en het OCMW moet de gunning van de uitbating van nul af aan herbeginnen. Nieuwe kandidaat-overnemers mogen zich dus aanbieden.

Het OCMW blijft intussen bij zijn voornemen om de uitbating van het daklozencentrum ook open te stellen voor privé- bedrijven, zegt OCMW-voorzitter Fons Duchateau. “Wij blijven overtuigd van het principe dat we per project gaan kijken welke partner de beste zorg kan bieden. Wij zijn dus van plan om de procedure nu vanaf nul te beginnen, opnieuw een oproep te lanceren en te kijken welke aanbieders daarop willen intekenen.” Het OCMW heeft nu nog zes maanden om de knoop door te hakken.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.