Nieuws Antwerpen Senior Living Group in Franse handen

Senior Living Group in Franse handen

Senior Living Group in Franse handen

seniorDe Senior Living Group, een exploitant van 47 Belgische rusthuizen komt in handen van de Franse groep Medica. Het bedrijf uit Kontich werd tot nog toe gecontroleerd door de private equity group Waterland.  Gedelegeerd bestuurder Bart Bots is er van zijn kant van overtuigd dat de Senior Living Group ook onder Medica dezelfde lijn zal kunnen aanhouden als in het recente verleden.

 “Wij hebben als groep altijd geopteerd voor een sterk gedecentraliseerd beleid,” zegt hij. “Dat heeft te maken met het feit dat wij als groep tehuizen exploiteren in zowel Vlaanderen, Brussel als Wallonië. Dat betekent dat we telkens met andere wetgevingen en met andere verwachtingen van de residenten geconfronteerd worden. Wij hebben er dan ook op gelet  dat het beleid van elke individuele instelling sterk verankerd blijft in het eigen lokale management. Zowel de boekhouding als de aankoop bv. In dit opzicht zal er volgens mij ook in de toekomst niets veranderen. Medica zal de identiteit van de Senior Living Group blijvend respecteren. Wij kunnen van onze kant in de bindingen met de Franse groep langetermijnperspectieven onderschrijven.”

 De Senior Living Group is destijds opgezet op initiatief van Waterland dat in 2004 twee rusthuizen in Aartselaar, RVT Zonnetij en RVT Zonnewende overnam. In de loop van de jaren zijn  verscheidene tientallen rusthuizen mee opgenomen in de groep. De Senior Living Group telt vandaag 47 instellingen met 5500 bedden en meer dan 3000 personeelsleden. “Het management van 2005 is ondertussen al die jaren hetzelfde gebleven. Dat duidt er volgens mij op dat de groep effectief een constante lijn aanhoudt.”

 De Franse groep Medica telt zelf  meer dan 17000 bedden waarvan oa. 2000 in Italië.

De verkooptransactie rond de Senior Living Group ligt in het verlengde van de activiteiten die Waterland als private equity group  ambieert. De holding oriënteert zich traditioneel op zogenaamde nichemarkten zoals vrije tijdsbesteding, duurzame energie, outsourcing en healthcare. Op het moment dat een reële meerwaarde verdiend kan worden op een transactie wordt een verkoop van een eigen participatiemaatschappij een optie.

De Senior Living Group realiseerde verleden jaar een omzet van 183 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer