Nieuws Kempen 3 op de 10 Vlaamse KMO’s willen dit jaar nog aanwerven

3 op de 10 Vlaamse KMO’s willen dit jaar nog aanwerven

3 op de 10 Vlaamse KMO’s willen dit jaar nog aanwerven

kmowerftaanDrie op tien KMO’s in Vlaanderen denken er sterk aan om in de resterende vier maanden van dit jaar nieuwe mensen aan te werven. Het is de eerste keer sinds juni 2011 dat de aanwervingsintenties boven dertig procent uitkomen. Dat berekende hr-dienstverlener SD Worx op basis van een driemaandelijkse rondvraag.

Drie maanden geleden dacht iets minder dan 25 procent van de KMO’s in Vlaanderen op korte termijn mensen in dienst te zullen nemen. Nu is dat 31 procent. Vooral grotere KMO’s met 50 tot 99 werknemers zijn optimistisch. Hetzelfde geldt voor KMO’s uit de secundaire sector, met name de industrie.

“Het lijkt dus de goede kant uit te gaan qua vooruitzichten”, stellen de onderzoekers van SD Worx. “Het verschil tussen pessimisten en optimisten wordt steeds groter.”

Aarzelend karakter
SD Worx plaatst wel een kanttekening bij het optimisme. Dat heeft namelijk een aarzelend karakter. Dat komt omdat de KMO’s er nog niet heilig van overtuigd zijn dat er echt meer werk op hen afkomt.

De Vlaamse KMO’s zijn koplopers in het optimisme. In Wallonië denkt 22 procent te zullen aanwerven en in Brussel amper 14 procent. Eenzelfde beeld duikt op als gevraagd wordt naar de aanwervingsintenties op langere termijn.

Voor het onderzoek werden 640 ondernemingen met vijf tot honderd werknemers bevraagd.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Hasselt, Herentals
Hasselt

Motmans en Partners realiseert overname

HR-dienstverlener Motmans & Partners, met kantoren in Herentals, Antwerpen, Hasselt, Diegem, Eindhoven en Lommel, heeft Plug.in Office overgenomen. Het Hasseltse bedrijf… Lees meer

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer