Nieuws Kempen Transformatieproject voor verzekeringsmarkt met TeRoCo

Transformatieproject voor verzekeringsmarkt met TeRoCo

Johan Van den Bulck en Kristof Vanuytrecht

Transformatieproject voor verzekeringsmarkt met TeRoCo

De Herentalse databotpionier TeRoCo werkt aan een project om de verzekeringsmarkt efficiënter en meer klantgericht te maken. Het slaat hiervoor de handen in elkaar met Oxygen, een Mechelse consultant in automatisatie- en transformatieprojecten voor verzekeraars. Dat melden de bedrijven in een gezamenlijk persbericht. Oxygen bouwt een nieuw technologie- en data-aanbod, en TeRoCo neem het technische aspect voor zijn rekening. Twee Belgische verzekeraars stapten al mee in het verhaal.

 

TeRoCo heeft de technologie-experten, en Oxygen de verzekeringsspecialisten in dienst. Samen versterken de bedrijven elkaar om een wezenlijk verschil te maken in de processen bij verzekeraars. Oxygen focust zich uitsluitend op de transformatie van de verzekeringssector. TeRoCo, opgericht door Johan Van den Bulck, is gespecialiseerd in het ontwikkelen van deze databots en virtuele assistenten, die processen snel en eenvoudig kunnen automatiseren. Dat zou een versnelling van de verzekeringsprocessen moeten opleveren.

Complementaire partners

De verzekeringssector ontspringt de dans niet van grote veranderingen. Zo liggen verzekeraars wakker van een resem uitdagingen zoals veranderende consumentenbehoeftes, verouderde systemen, wijzigende wetgeving en lage rentes. Daarnaast kampt de sector van oudsher met veel vooroordelen.

“De expertisevelden van beide bedrijven zijn erg complementair”, vertelt Kristof Vanuytrecht, Lead Digital & Innovation van Oxygen. “We vertrekken steeds vanuit de klant en door ons als verzekeringsveteranen te koppelen aan technologieveteranen kunnen we een  impact te genereren in een sector die voor grote uitdagingen staat.

Enorme efficiëntiewinst

Na Oxygens analyse van de noden van de verzekeraar komt TeRoCo op de proppen met de technische uitwerking van de oplossingen. Daarbij is de hoofdrol weggelegd voor vier technologieën die volgens beide partijen de transformatie van het verzekeringswezen kunnen versnellen.

Johan Van den Bulck, mede-oprichter van TeRoCo licht toe: “We helpen verzekeraars met (1) RPA – robotic process automation – waarbij virtuele assistenten snel en eenvoudig processen automatiseren, (2) Intelligent Optical Character Recognition (iOCR) die automatisch documenten herkent, (3) op AI gebaseerde chat- en voicebots en (4) process mining, waarbij kennis geëxtraheerd wordt uit event logs. In elke situatie kan met een of meerdere van deze toepassingen enorme efficiëntiewinst geboekt worden bij verzekeraars.”

Het aanbod van Oxygen in combinatie met de technische ondersteuning van TeRoCo is gericht op de grotere spelers binnen de Belgische verzekeringsmarkt. Ondertussen tekenden al twee partijen in op dit verhaal en lopen gesprekken met een aantal gevestigde waarden.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Herentals
Herentals

Intracto mee aan de wieg van Podium 19

De gordijnen kunnen weer opengeschoven worden. Zeven Vlaamse Kunstinstellingen toonden blij het nieuwe digitale Podium 19. Dit intiatief is zowel op televisie… Lees meer

Geel
Geel

Virtuosolar ontwikkelt straffe app

Het Geelse technologiebedrijf Virtuosolar ontwikkelt een innovatieve webapplicatie om de montage van zonnepanelen sterk te vereenvoudigen. Het bedrijf krijgt hiervoor… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.