Nieuws Limburg 80 extra banen bij Sharp in Hamont-Achel

80 extra banen bij Sharp in Hamont-Achel

80 extra banen bij Sharp in Hamont-Achel

Er waait een nieuwe wind bij het vroegere Enestia in Hamont-Achel. Er is niet alleen de nieuwe naam, maar bij de producent van verpakkingen voor geneesmiddelen wordt opnieuw geïnvesteerd. Dat heeft al geleid tot 55 nieuwe jobs. Op korte termijn komen er nog 25 bij.

sharp machineSharp Packaging Solutions in Hamont-Achel heeft al vele gedaanten gekend, onder meer als Klöckner Pentapack en Budel Pack. Ondertussen heeft het bedrijf zich toegelegd op de verpakking van geneesmiddelen. Onder de naam Enestia behoort het de jongste jaren tot de Ierse groep United Drug, een wereldspeler met 8.000 medewerkers in 23 landen. “Vorig jaar is een nieuwe Europese directie aangesteld, sindsdien waait er een nieuwe wind,” zegt directeur Eddy Caspers, zelf pas sinds september vorig jaar aan de slag bij het bedrijf in Hamont-Achel.

Om te beginnen werden de merknamen binnen de groep gestroomlijnd over de verschillende vestigingen in Ierland, Europa en de VS. Het vroegere Enestia maakt nu deel uit van de afdeling Sharp Packaging Solutions, samen met zusterbedrijven in Nederland en de VS. “Dat heeft tot nieuwe opportuniteiten geleid. In het laatste kwartaal van 2012 werden de nieuwe projecten en hoogtechnologische installaties voorbereid, die moeten beantwoorden aan de meest strenge eisen van de farmaproducenten.”

“Eind september vorig jaar werkten hier 133 mensen. Nu zijn er dat 188. Dat zijn 55 extra banen. De komende maanden starten we nog twee extra productielijnen op. Daarvoor zullen we nog eens 25 mensen extra kunnen gebruiken,” aldus Caspers. “Volgend jaar komen we pas goed onder stoom. Dit bedrijf heeft veel potentieel voor de toekomst. We buigen het om van een klassiek contractverpakkingsbedrijf tot een state-of-the-art partner voor de farmaceutische sector.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.