pluon

Aldi bestelt 900 Limburgse laadpalen

Pluon, de producent van laadpalen voor elektrische voertuigen, die vorig jaar werd opgericht door Lode Colson en Sabine Pannemans van CKS in Dilsen-Stokkem, heeft een groot contract binnengehaald bij Aldi. De palen van Pluon zullen 900 keer op de parkeerplaatsen van de supermarktketen worden neergepoot.

Pluon profileert zich als een nieuwe, Europese producent van duurzame, slimme en stijlvolle laadinfrastructuur. Het bedrijf werd als zusterbedrijf van CKS Elektrotechniek in de markt gezet.
“We geloven sterk in een globale aanpak als het gaat over energiestromen,” zegt Lode Colson. "We zijn pioniers als het gaat over het koppelen van zonneparken en windmolens aan nieuwe en bestaande elektro-installaties. Het ontwikkelen van de beste laadpalen voor laadpleinen, bij voorkeur gevoed door groene energie voor personenwagens, vrachtwagens én bussen is onze ambitie. Het vormt een wezenlijk onderdeel van ons geloof in de energietransitie."

De laadpalen van Pluon worden hier in Limburg ontworpen en geproduceerd. Het design is van de hand van Stan Maes uit Neeroeteren, winnaar van de European Design Award. Voor het uitbouwen van het commerciële luik werd Marco Iacovella aangetrokken. Alle troeven dus om er een succesverhaal van te maken, en dat blijkt uit de reacties van de eerste klanten. Op korte tijd heeft Pluon al 6.000 klassieke laders en 350 snelladers geplaatst. "Op korte termijn hopen we dat aantal te verdrievoudigen", zegt Lode Colson. "Het doel is om over drie jaar de 40.000 laadpalen te bereiken.”

Met een grote bestelling van warenhuisketen Aldi komt dat doel al snel dichtbij. Aldi heeft zopas 900 stuks besteld, die het komende jaar aan de Belgische vestigingen zullen geïnstalleerd worden. Er zitten nog andere grote orders in binnen- en buitenland in de pijplijn. Van een sterke start gesproken... Pluon is snel geladen!