Nieuws Limburg Amcor (Halen) bij kanshebbers op vette cheque

Amcor (Halen) bij kanshebbers op vette cheque

Amcor (Halen) bij kanshebbers op vette cheque

De wedstrijd die het Hasseltse bedrijf Test and Measurement Solutions (TMS) jaarlijks uitschrijft om andere ondernemingen tot een kwaliteitsinjectie aan te moedigen, heeft voor de editie 2015 drie genomineerden opgeleverd. Daarbij ook één Limburgs bedrijf, met name Amcor Flexibels in Halen. Er worden innovatieve verpakkingsoplossingen ontwikkeld voor kwaliteitsproducten in de voeding, dranken, farma, persoonlijke verzorging, medische en industriële markt. Omdat de toleranties voor fouten in deze sectoren nul zijn, moeten de kwaliteitscontroles waterdicht zijn. Omdat ze de ambitie hebben om op dat vlak steeds meer zekerheid in te bouwen, komt Amcor in aanmerking voor de cheque van 25.000 euro die TMS uitreikt.

time for a boostEen andere genomineerde voor deze wedstrijd zijn Trinean uit Gent, een spin-off van de Universiteit Gent en van IMEC. Het bedrijf ontwikkelt, assembleert en commercialiseert hoogwaardige instrumentatie voor de kwaliteitscontrole van DNA-stalen en andere biomedische parameters. De derde kanshebber is Canberra Semiconductor uit Olen. Deze onderneming produceert high-end detectoren om straling, zoals bij röntgenstraling, te meten.

Kurt Hensen, CEO van Test & Measurement Solutions: “We zijn verheugd dat de passie voor productkwaliteit nog steeds sterk leeft in Vlaanderen. We zien ook dat de interesse in de wedstrijd groeit vanuit diverse sectoren. De 3 genomineerde bedrijven van dit jaar zijn actief in de medische, semiconductor en verpakkingsindustrie. Het zijn bedrijven die zich uitgesproken engageren om aan kwaliteit optimalisatie te doen en afval willen vermijden. Een efficiënt inspectie-, controle- of meetsysteem zal een belangrijke bijdrage betekenen om hun producten zonder defecten af te leveren, waardoor ook hun reputatie in de markt bewaard blijft.”

Eind april kennen we de winnaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.