Nieuws Limburg Aperam ook na beursgang op schema

Aperam ook na beursgang op schema

Aperam ook na beursgang op schema

Aperam, de misschien nog steeds wat onwennige naam van ALZ in Genk en de 5 andere producenten van roestvrij staal uit de ArcelorMittal-groep, heeft in de eerste helft van 2011 redelijk gepresteerd. Met een verkoop van 3,4 miljard dollar (waarvan 89 miljoen in België), zit Aperam halverwege 2011 aan 40% van het totaal dat in heel 2010 werd verkocht. Het volume zit met 49% verscheepte goederen, na 6 maanden wel op schema om even goed te doen als in 2010. CEO Bernard Fontana is blij met het resultaat, gezien de wereldwijde economisch onzekerheden die nog steeds spelen.

Het bedrijf blijft bij het voornemen om het resultaat te verbeteren met 250 miljoen dollar. Daarvoor moet er 100 miljoen worden bespaard op de vaste kosten, evenveel op de variabele en moet er 50 miljoen dollar extra worden verkocht. De voornaamste zorgen van Aperam situeren zich in Brazilië. Genk is een stabiele constante in het verhaal.

Zoals bekend splitste ArcelorMittal de divisie voor roestvrij staal, waaronder ALZ in Genk, af van de rest in januari 2011, en bracht het Aperam naar de beurs. Qua resultaten lijkt deze beslissing dus niet zoveel invloed te hebben. Er werken zo’n 9900 mensen voor het bedrijf van de Indiër Lakshmi Narayan Mittal.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.