Schermafbeelding 2023-11-10 om 18.17.24

Beste personeelsbeleid? Award gaat naar Cegeka!

Cegeka mag zich de trotse eigenaar noemen van de HR-Award 2023. De ICT-groep haalde het op de Dag van HR van de andere genomineerden Finvision en Ziekenhuis Oost-Limburg. “Cegeka slaagt erin om de lokale HR-strategie om te zetten naar een globale, en dit met respect voor de eigenheid van de verschillende vestigingen", aldus de jury.

Met de jaarlijkse HR-Award wil Voka Limburg bedrijven in Limburg inspireren en belonen die kiezen voor een inclusief en duurzaam HR-beleid. “Want een inclusief personeelsbeleid trekt diverse talenten aan en zorgt ervoor dat werknemers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen. Dit draagt bij aan het behoud van gekwalificeerd personeel”, stelt gedelegeerd bestuurder Johann Leten. “Het is belangrijk om een beleid te ontwikkelen dat oog heeft voor de talenten van je mensen en hen zo allen kansen biedt om deze talenten te ontbolsteren in het belang van de medewerker zelf en de onderneming."

De felbegeerde HR-Award gaat naar de Hasseltse ICT-groep Cegeka “Hun HR-beleid is een globale strategie, maar met respect voor de eigenheid van de verschillende vestigingen”, stelt voorzitter van de jury Ann Verlinden. “Vorming en permanente ontwikkeling staan centraal. Ook het vormingsaanbod is goed uitgewerkt. Een absolute troef is de manier waarop HR de bedrijfsstrategie ondersteunt. Door sterk in te zetten op skill management krijgen medewerkers een duidelijk beeld van hun huidige en toekomstige skills, wat ook de interne mobiliteit en doorgroeikansen bevordert. In de war for talent leiden ze ook hun eigen medewerkers op om hun eigen netwerk te benaderen. Heel het personeelsbeleid wordt ook goed ondersteund door uitgekiemde IT-systemen. Kortom, Cegeka is een terechte winnaar van de HR-Award 2023”, besluit de juryvoorzitter.