Nieuws Limburg Bomaco zet nieuwbouw in Dilsen-Stokkem

Bomaco zet nieuwbouw in Dilsen-Stokkem

Bomaco zet nieuwbouw in Dilsen-Stokkem

De firma Bomaco, ooit de afkorting voor Bouw Machine Constructie, gaat in de industriezone IQ-Park in Dilsen-Stokkem een gloednieuw bedrijfspand bouwen. De onderneming, die vooral werktuigen maakt om te hijsen en te tillen, werd pas enkele maanden geleden overgenomen door Steven Warson. De vorige eigenaar, die overigens als adviseur actief blijft in Bomaco, is de nonkel van Steven, Theo Warson. En die is dan weer gekend als medestichter van Elwebo, waaruit Steven’s vader Willy destijds Warsco Units oprichtte. In dat bedrijf was ook Steven 10 jaar actief, tot hij de leiding overliet aan zijn broer Marc.

Volgt u nog? Terug naar de essentie: “Waar Bemaco vroeger geen eigen productie deed, gaan we dat in ons nieuwe gebouw wel doen,” vertelt Steven Warson. “We gaan ons bestaand productengamma optimaliseren met bijkomende types, en nieuwe werktuigen ontwikkelen. Het gaat onder meer om tangen die boordstenen kunnen tillen, klemmen om blokken te hijsen of haken om palletten of welfsels te verplaatsen. Ons volgende product wordt een hijsbak om beton en puin te storten.”

De investering in het nieuwe gebouw bedraagt alles inclusief zo’n 2 miljoen euro. “Het gaat om een oppervlakte van 2000 m2,” aldus nog Steven Warson. “Die wordt volgestouwd met machines om een volautomatische productie mogelijk te maken. Tegen januari 2012 willen we de eerste werktuigen hier klaarstomen. Als afzetmarkt denken we aan uitbreiding naar Wallonië en Nederland.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.