Nieuws Limburg Broer en zus nemen Noord-Limburgse matrassenfabriek over

Broer en zus nemen Noord-Limburgse matrassenfabriek over

Broer en zus nemen Noord-Limburgse matrassenfabriek over

ABZ, een familiebedrijf uit Pelt dat weldra de honderdste verjaardag viert, is overgenomen. Hannes en Ine Duchi, zoon en dochter van de vorige mede-eigenaar Bernard Duchi, nemen het roer van de matrassenfabrikant in handen.

ABZ werd opgericht in 1921 in Nederland. Sinds 1990 gebeurt de productie en distributie vanuit Pelt. Het bedrijf is gespecialiseerd in matrassen voor baby’s en kinderen. Elk type van matras heeft de naam van een dier, zoals panda, orka of bij. Een succesverhaal. In 2011 werd de Limburgse onderneming overgenomen door Guido Claerbout en Bernard Duchi. Onder hun leiding wist ABZ verder uit te breiden. Dat gebeurde ook bij zusterbedrijf Duvatex, dat in het West-Vlaamse dorp Vichte, matrassen maakt voor de retail, zorg- en projectmarkt.

Na 9 jaar nemen nu dus de 2 kinderen van de co-ceo de fakkel over, zowel bij ABZ als Duvatex. Ine Duchi heeft haar strepen verdiend in de verkoopafdeling van twee West-Vlaamse vloerbedrijven en gaat nu ook dat departement bij ABZ voor haar rekening nemen. De productie zal geleid worden door haar broer Hannes, die voordien eveneens bij grote spelers werkervaring opdeed.

“De toekomst wordt een grote uitdaging, zeker in een concurrentiële sector als deze”, legt Ine uit. “Maar we zijn er klaar voor. De vooruitzichten zijn positief. Zeker met de feestelijkheden van ons 100-jarige bestaan voor de boeg…”


Heb je zelf plannen om je bedrijf te verkopen of een overname te realiseren? Het Vlaams Agentschap Ondernemen en Innoveren (VLAIO) staat je graag bij met raad en daad! Volg zeker ook de activiteiten in het kader van de Week van de Bedrijfsoverdracht, die georganiseerd wordt van 16 tot 20 november 2020.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Hasselt
Hasselt

Yontec stapt nu ook in de koeling

Yontec, het bedrijf dat onderhoudstechnici naar industriële klanten stuurt, heeft een nieuwe afdeling opgestart. Davy Jonckers en Peter Manet hebben… Lees meer

Meest gelezen in deze regio