Nieuws Limburg Budé bouwt WK-dorp voor Sporza

Budé bouwt WK-dorp voor Sporza

Budé bouwt WK-dorp voor Sporza

Het Dilsense bedrijf Budé, gespecialiseerd in containers, heeft aan de VRT-toren in Brussel een modulair dorp gebouwd voor Sporza. De infrastructuur wordt gebruikt om de uitzendingen van het WK te verzorgen.

Het WK-dorp van Budé heeft een oppervlakte van 600 m2, bestaande uit 35 aaneengeschakelde units waarin de tv-studio, een radiostudio en een online redactieruimte van Sporza zijn ingericht. David Vaes, CEO van Budé, is trots: “Uniek is dat de constructie van het dorp ondermeer bestaat uit 17 geïsoleerde glazen modules, die geschakeld zijn tot 3 bouwlagen hoog. De vele raampartijen en schuiframen zorgen voor een open en transparante look. Binnen is een grote, gezellige binnenplaats van 12 op 15 meter. We hebben zelfs een dakterras met ligzetels voorzien boven op de constructie. Aan de buitenkant tegen de ‘gevel’ komt er een groot scherm, zodat de wedstrijden vanuit alle hoeken van het WK-dorp kunnen gevolgd worden.”

Het sportdorp biedt binnen plaats voor 120 supporters. Voor de wedstrijden van de Rode duivels worden er 400 gasten verwacht.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.